Viikkopäiväkirja 33 (16.8.-22.8.2010)

Maanantaina kävin aamulla juoksemassa 25 km lenkin. Jatkoin selvityksen tekemistä verkkovaikuttamisesta ja kävin lounaalla Luonto-Liiton porukoiden kanssa. Iltapäivän istuin Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan (KANE) ja Sitran yhteisessä työseminaarissa liittyen kansalaisyhteiskunnan merkityksellisyyteen ja tutkimukseen Suomessa. Näyttää siltä, että kansalaisyhteiskunta-tutkimuksessa liikutaan liikaa 1960-luvun viitekehyksissä kun ihmetellään, miksi nuoret eivät osallistu yhteiskunnalliseen toimintaan. Yhteiskunta on kuitenkin aika lailla muuttunut. Kun yhteiskunta muuttuu, on selvää, että myös tavat vaikuttaa ja osallistua siihen muuttuvat ja näin myös teoriat, jotka selittävät tätä, tulisi muuttua.

Tiistaina jatkoin selvityksen tekemistä verkkovaikuttamisesta. Samalla myös Helsingin Sanomat oli julkaissut mielipidekirjoitukseni: Talouskasvun tavoittelu on sokeaa politiikkaa. Iltapäivällä pidimme Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin työpalaveria tulevista syksyn jutuista. Lisäksi tiedotimme jo aamulla itämetron suunnitelmiin liittyen: Metro katkoisi Sipoonkorven luontoyhteydet. Illalla istuin vielä Kasvu murroksessa -hankkeen ohjausryhmän kokouksessa. Degrowth-aiheinen seminaari pidetään siis perjantaina 24.9. klo 8.30-18.00 Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä. Seminaarin ohjelma ja lisätietoja löytyy osoitteesta: http://www.degrowthfinland.fi/

Keskiviikkona kävin juoksemassa 15 km lenkin. Olen viimeviikkojen aikana lisännyt juoksuun vähän vaihtelua. Tämä tekee juoksuharrastuksesta selvästi innostavampaa. Myös verkkosivukolumnini Tanskan ja Suomen pyöräilystä julkaistiin Luonto-Liiton sivuilla. Lisäksi lähetimme Uudemnaan ympäristönsuojelupiirin nimissä ministereille ja heidän erityisavustajille hallituksen budjettiriiheen liittyen. Muuten päivä sujui tukevasti verkkovaikuttamista koskevan selvityksen kimpussa.

Torstaina kävin aamulla juoksemasa 10 km lenkin ja pyöräilin Radio Novan haastatteluun. Keskustelimme toimittaja Pauliina Tuomolan kanssa siitä, miten kesällä tehdyt ekosynnit voi hyvittää. Tämän jälkeen sukelsin Luonto-Liiton kokousputkeen ja valmistelin mm. tulevaa hallituksen kokousta, hoitelin henkilöstöasioita sekä vastailin Aamulehden ja Kuluttaja-lehden toimittajien kysymyksiin koskien suomessa käytetyn kivihiilen alkuperää ja ydinvoimasähkön myyntiä päästöttömänä.

Perjantaina kävin aamulla juoksemassa 10 km lenkin ja jatkoin selvityksen tekoa verkkovaikuttamisesta. Samalla käytin päivän aikana noin seitsemän tuntia viimeisen parin päivän aikana tulleiden sähköpostiviestien läpikäyntiin. Vääjäämättä mieleeni nousi kysymys, kuinka omaa sähköpostin käyttöä voisi tehostaa. Pitäisikö ottaa käyttöön sähköpostiton perjantai tai lyhentää omia sähköpostejaan viiden lauseen mittaisiksi? Vai olisiko ratkaisu sittenkin tehdä vähän vähemmän asiaoita, delegoida niitä muille tai palkata erityisavustaja?

Viikonloppuna otin rennosti. Kävin pari kertaa juoksemassa. Lauantaina siivosimme, valmistimme makaronilaatikkoa ja leivoimme sämpylöitä. Keskutelimme tulevista kuvioista ja teimme iltakävelyn olympiastadionille, jossa samalla saimme nauttia U2:n keikasta. Sunnuntaina vietin hiukan aikaa Kuuran, Jukan ja Elinan kanssa sekä valmistelin tulevan viikon esitystä ja tein kirjoitustöitä.

Viikon aikana kävin juoksemassa 6 kertaa  (yhteensä 79 km) ja pyöräilin 46 km sekä tein kerran lihaskuntoharjoittelua. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 64 tuntia.

Tulevan viikon aikana jatkan selvityksen tekemistä verkkovaikuttamisesta, istun ilmasto.org:n viestintätyöpajassa, vedän Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokousta, olen esittelemässä asioita Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa sekä puhun kansalaislobbauksesta Polttava Kysymys -kampanjan koulutustilaisuudessa.

Jätä kommentti