Kesäinen viikkopäiväkirja 29 (19.7.-25.7.2010)

Turun saaristoa

Maananantaina aamu alkoi rauhallisella 10 km juoksulenkillä ja jatkui tämän jälkeen relailulla. Kirjojen lisäksi lueskelin inspiroituneena mm. Oras Tynkkysen kävelyretkestä Pirkanmaan halki ja Alex Stubbin puolitriatlonista. Näissä olisi haastetta itsellenikin. Viikonloppuna alkanut mökkeily Turun saaristossa Nauvossa jatkui.

Tiistaina kävin aamulla juoksemassa, meressä uimassa ja nautin Nauvon mökillä herkullista aamiaista. Lisäksi säädin tapaamista EU:n ympäristökomissaari Potocnikin kanssa. Iltapäivällä kävin läpi ruuan ympäristövaikutuksia erääseen kirjahankkeeseen liittyen. Alkuillasta kävimme seuraamassa Nauvon keskustassa huutokauppaa ja katsoimme dokumentin sananvapautta tiukasti puolustavasta Larry Flyntistä.

Keskiviikkona kävin aamulla juoksemassa, meressä uimassa ja nautin Nauvon mökillä herkullista aamiaista. Iltapäivällä paikalle tulivat myös Annukan isovanhemmat. Myöhäisellä lounaalla pääsin herkuttelemaan Annukan tekemällä nokkoskastikkeella ja hänen isöäitinsä leipomilla pähkinäpullilla. Ruuan jälkeen kävimme soutelemassa itselleni rakot kämmeniin. Kuuden päivän relailun ja mökkeilyn jälkeen oli myös aika huomata, että liiallinen lomailu saattaa passivoida ja tylsistyttää.

Kansalaisyhteiskunnan tulevaisuus -keskustelutilaisuus SuomiAreenalla Porissa

Torstaina suuntasin kohti Poria ja SuomiAreenaa. Osallistuin Ajatushautomo Kansalaisfoorumin järjestämään keskustelutilaisuuteen kansalaisyhteiskunnan tulevaisuudesta. Paneelikeskustelun ja kaupungin järjestämän kahvitilaisuuden jälkeen kävimme kuuntelemassa Heidi Hautalan vetämää keskustelua ”Modernization of Russia – Mission impossible?”. Tämän jälkeen päädyimme PoriJazz-humuun, mutta olimme liian väsyneitä jäädäksemme kuuntelemaan vasta puolenyön jälkeen aloittanutta Gotan Projectia.

Perjantaina olin ensin Pro Toimihenkilöunioni lehden kuvauksissa yhdessä Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinteen kanssa. Tämän jälkeen päivä jatkui STTK:n järjestämällä keskustelutilaisuudella ” Uraanikaivoksia Suomeen – miksi asiasta kitistään?”. Keskustelun jälkeen annoin lyhyen haastattelun MTV3:lle ja Radio Novalle. Ennen paluuta Turkuun jäimme kuuntelemaan vielä Panu Laturin ja Mikael Jungnerin erinomaisen viihdyttävää puoluesihteerikeskustelua vihreiden ja demareiden rakastamisen vaikeudesta sekä kävimme Porin kaupungin jazzvastaanotolla ja Tori Amosin upealla keikalla Kirjurinluodolla.

Lauantaina suuntasimme aamulla Turusta Karjaalle ja Faces-festareille. Veganissimon herkkuruuan ja hyvän meiningin lisäksi parasta antia oli Yonan vaikuttava keikka sekä fantastiset katusoittajat, jotka soittelivat Hang Drumia ja Didgeri Doota. Illaksi jäimme Samiran ja Arton luokse Karjaalle ja kävimme vielä hyvien keskusteluiden lomassa yöllä saunomassa. En tiedä mitä pitäisi ajatella siitä, että Porin SuomiAreenassa tapasimme enemmän tuttuja kuin Faces-festareilla.

Lumoavat katusoittajat Faces-festareilla

Sunnuntaina siirryimme Karjaalle vietetyn pitkän aamiaisen jälkeen takaisin Helsinkiin. Pesimme pyykkiä, kävimme ruokakaupassa ja hengailimme kotona. Lisäksi vastailin Uusi Suomen toimittajalle koskien pääministereiden saamaa vaalirahaan Turkistuottajilta. Herää kysymys, selittääkö Turkistuottajien kytkös vaalirahoitukseen esimerkiksi entisen pääministeri Matti Vanhasen lausunnot viime talvena, kun julkisuuteen tuotiin vastenmielistä kuvamateriaalia suomalaisilta turkistarhoilta. Illan ja viikon päätteeksi kävin vielä juoksemassa.

Jätä kommentti