Minuutissa muutokseen – kolme vinkkiä lisätä omaa tyytyväisyyttä

Tyytyväisyys tekee ihmisistä sosiaalisempi ja epäitsekkäämpiä sekä parantaa kykyä ratkaista erilaisia ongelmia. Tämä tarkoittaa pidempää ja terveempää elämää.

Kiitollisuuden ilmaiseminen, täydellisen tulevaisuuden ajatteleminen ja rakastavien ajatusten kirjoittaminen ovat hyviä keinoja lisätä omaa tyytyväisyyttään.

Ohessa Richard Wisemanin kolme helppoa vinkkiä lisätä omaa tyytyväisyyttään:

1. Kirjoita päivittäin/viikoittain siitä, mistä ja kenelle olet kiitollinen.
2. Kirjoita omasta ihannetulevaisuudestasi.
3. Kirjoita jostain rakastamastasi ihmisestä myönteiseen sävyyn.

Tyytyväisyyden tavoittelussa kannattaa muistaa myös seuraavat pari asiaa:

1. Hallitse elämääsi. Mikäli tunne elämän hallinnasta puuttuu, ihminen menestyy heikommin sekä hänen psyykkinen ja fyysinen terveytensä on heikompi kuin niillä, jotka hallitsevat elämäänsä.

2. Hanki tavaroiden sijaan elämyksiä ja vietä aikaa muiden kanssa. Rahalla ei saa onnellisuutta vaan usein kateutta. Tulojen lisääminen ei tee onnelliseksi sen jälkeen kun perusedellytykset ovat kunnossa. Ne, jotka käyttävät tuloistaan suuremman osan muiden hyväksi, ovat tyytyväisempi kuin ne, jotka käyttävät rahaa itseensä.

Lisäksi kannattaa hymyillä, istua ryhdikkkäästi ja esittää onnellista.

Lähde: Richard Wiseman (2010) Minuutissa muutokseen. Mieti hieman, muuta paljon.

Yksi kommentti artikkeliin ”Minuutissa muutokseen – kolme vinkkiä lisätä omaa tyytyväisyyttä”

  1. ”Kiitollisuuden ilmaiseminen, täydellisen tulevaisuuden ajatteleminen ja rakastavien ajatusten kirjoittaminen ovat hyviä keinoja lisätä omaa tyytyväisyyttään.”

    Täydellisen tulevaisuuden ajatteleminen ja etenkin siihen pyrkiminen johtaa empiriaan nojaavan näkemykseni perusteella sellaiseen hysteeriseen oravanpyörään, jota en soisi kenellekään.

    Vastaa

Jätä kommentti