Upshifting – Nopeammin, enemmän!

Downshifting on so last season. Kun Juhannus ja lomat lähestyvät on aika ottaa käyttöön Upshifting – Nopeammin, enemmän!

Miksi ihmeessä asioita kannattaisi tehdä hitaasti ja vähän, jos voi tehdä paljon ja nopeasti? Suorituskyky paranee harjoittelemalla.

Upshifting

Tässä omat evääni hektisemmän elämän eli Upshifting-ajattelun puolesta:

1. Täytä kalenterisi mahdollisimman monilla palavereilla ja tapaamisilla. Aikatauluta kaikki mahdolliset menot. Älä jätä kalenterissa yhtään tyhjää kohtaa hyödyntämättä. Näin tilanne pysyy hallussa ja saat enemmän aikaiseksi ilman turhaa joutoaikaa.

2. Lue ja kirjoita sähköposteja, uutisia, facebook-statuspäivityksiä sekä chat-viestejä jatkuvasti ja kaikkialla. Tilaa mahdollisimman paljon erilaisia uutiskirjeitä ja sähköpostilistoja. Vastaa kaikkiin saapuviin viesteihin – nopeasti ja lyhyesti. Mitä enemmän informaatiota virtaa lävitsesi, sitä enemmän saat ajatuksia ja ideoita toimenpiteitä varten.

3. Suunnittele päivän ohjelma aamulla vessan pytyllä istuessasi. Aikatauluta tuleva päiväsi vähintään tunnin tarkkuudella. Tee aikataulusta mahdollisimman tiukka, jotta pysyt jatkuvassa liikkeessä. Tee myös lista niistä asioista, joita hoidat, mikäli sinulle jää ylimääräistä aikaa.

4. Kuuntele päivän uutiset aamulenkillä ja hoida vastaamatta jääneet puhelut pyöräillessä. Hyvä tapa levätä ja palautua on käydä juoksulenkillä, jolloin voi samalla kuunnella radiosta uutiset ja ajankohtaisohjelmat. Puhelimessa taas ehtii lörpötellä esimerkiksi silloin, kun siirtyy polkupyörällä kokouksesta toiseen.

5. Tee vapaa-ajalla ja lomalla jotain merkityksellistä. Miksi ihmeessä olisit lomalla tekemättä mitään? Loma on suorittamisen kulta-aikaa. Palautuminen sujuu parhaiten tekemällä eri asioita vaihtelevasti arjen rutiineista poiketen. Lomalla on aikaa toteuttaa unelmiesi projekti, kirjoittaa kirja tai aktivoitua harrastustoiminnassa.

Kyllä. Me kaikki pystymme tekemään enemmän, jos vain haluamme ja yritämme! Innoituksen tälle kirjoitukselle sain Facebookista, jossa joku oli pistänyt pystyyn hulvattoman hauskan Upshifting-sivun.

2 kommenttia artikkeliin ”Upshifting – Nopeammin, enemmän!”

  1. Öh, eikös tämä sinun blogisi nimen omaan täyty tuollaisesta suoritus- ja aikataulukeskeisyydestä ihan viikoittain? Katso vaikka itse viimeiset 20 tekstiä!

    Vastaa

Jätä kommentti