Viikkopäiväkirja 17 (26.4.-2.5.2010)

Maanantaina viimeistelin aamupäivän vielä tulevan päivän esityksiä, vastasin Kodin Kuvalehden haastatteluun sekä kävin henkilöstön kanssa läpi hallituksen kokouksen päätöksiä. Lounaalla kävin Ympäristöakatemian toiminnanjohtaja Sanna Rönkkösen kanssa. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja esittelin työntekijöillemme perusteita sille, miksi ydinvoimaa ei tarvita lisää. Myöhemmin iltapäivällä olin puhumassa Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) puheenjohtajien neuvottelupäivillä yhteiskunnallisten liikkeiden ja ay-liikkeen tulevaisuudesta. Alkuillasta piipahdin kasvisruokakauppa Asokassa, viimeistelin Luonto-Liiton vuoden 2009 toiminnan raportointia opetusministeriölle sekä kävin läpi sähköposteja.

Solidaarisuuskalenteri
Solidaarisuuskalenteri

Tiistaina söin aamupalaa Luonto-Liiton toimistolla muiden hyvien järjestöjen toiminnanjohtajien ja pääsihteereiden kanssa keskustellen samalla hallitustyöskentelystä. Iltapäivällä tapasin Nuorten Akatemian toiminnanjohtaja Heikki Vuojakosken ja kävin Sanomatalon mediatorilla avaamassa Muutosta ilmassa -julistenäyttelyn. Illan istuin vielä Luonto-Liiton energia- ja ilmastojaoston kokouksessa.

Keskiviikkona olin Pellettienergiayhdistyksen tutustumisretkellä Keski-Suomessa. Viesti pelletti- ja bioenergia-alan toimijoilta oli selvä. Öljylämmityksen verotusta tulisi kiristää ja suoraa sähkölämmitystä rajoittaa. Lisäksi esille nousi mahdollisuus kytkeä sähkön kuluttajahinta markkinahintaan. Tämä olisi omiaan tasaamaan sähkön kulutushuippuja ja kannustamaan energiatehokkuustoimiin. Iltapäivän aikana saapui suru-uutinen Meksikosta. Kansalaisaktivisti Jyri Jaakkola oli ammuttu kuoliaaksi.

Torstaina aamupäivällä vastailin Maaseudun Tulevaisuuden toimittajan kysymyksiin koskien Luonto-Liiton rahoitusta ja istuin kestävän kehityksen toimikunnan kokouksessa keskustelemassa luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämisestä. Lisäksi Luonto-Liitto tiedotti kevään etenemisestä: Raidat kukkivat vaikka kevät yhä hissuttelee. Iltapäivän ja illan kävin läpi sähköposteja. Kirjoitukseni työelämän murroksesta julkaistiin Ajatustapa e2:n blogissa: Työelämän murros: pelkojen ja palkankorotusten sijaan luovuttaa, merkityksiä ja aikaa.

Perjantain vietin kokousvapaata päivää Luonto-Liiton toimistolla. Iltapäivällä juhlimme AMK-harjoittelija Sofia Nousiaisen läksiäisiä siman ja tippaleipien kera. Välillä vastailin Kuluttaja-lehden ja Europa-lehden toimittajien kysymyksiin. Samalla sain siivottua työpöydälleni kertyneet paperit ja muistitikun tiedostot. Vapun juhlinnan aloitimme Jennin tupareilla Hämeenkadulla. Siitä matka jatkui Vallilan Tangoon. Illaksi päädyimme Laurin ja Merin luokse Käpylään juhlimaan.

Lauantaina nukuimme Annukan kanssa pitkään ja suuntasimme koko päiväksi Minnan ja Niklaksen luokse vappubrunssille. Ohjelmaan kuului hyvän ruuan ja keskustelun lisäksi mm. yhteislaulua. Illalla siivosimme, luimme lehtiä ja katsoimme dokumentin Himalaja, naisten maa.

Sunnuntaina kävin aamulla juoksemassa, tein lihaskuntoa ja venyttelin. Päivä sujui välillä relaillen sekä välillä kirjoitushommia ja tulevan viikon esityksiä valmistellessa.

Lisäksi kävin viikon aikana juoksemassa 4 kertaa  (yhteensä 40 km) ja pyöräilin 65 km sekä tein kotona yhden kerran lihaskuntoharjoitusta ja venyttelyä.

Tulevan viikon aikana olen mm. Raumalla keskustelemassa ydinvoimasta, annan haastattelun Me Naiset -lehdelle, pidän puheenvuoron Vegaanin uuden keittokirjan julkaisutilaisuudessa, johon olen itsekin kirjoittanut sekä käyn Espoon kaupunginteatterissa katsomassa Esitystalous -näytöksen. Viikko huipentuu tietysti lauantaina 8.5. klo 12 Helsingin Rautatientorilta alkavaan Äänestä ydinvoima historiaan -mielenosoitukseen. Nähdään siellä!

Jätä kommentti