Aikamme sankarit – Jyri Jaakkola

Pitkän linjan kansalaisaktivisti Jyri Jaakkola surmattiin Meksikossa Oaxacassa 27.4.2010. Itse olen tuntenut Jyrin 2000-luvun alkupuolelta lähtien, jolloin toimin Maan ystävissä. Jyri oli keskeinen henkilö Estelle-projektissa ja Uusi Tuuli -yhdistyksessä. Hän oli mukana myös Kööpenhaminan ilmastokokouksen yhteydessä järjestetyissä mielenosoituksissa joulukuussa 2009.

Työtä ihmisoikeuksien, rauhan ja ympäristön puolesta tulee jatkaa entistä tiiviimmin. Unelma solidaarisuudesta elää!

Ohessa Jyri Jaakkola pohtii Meksikon matkansa motiiveja ja tavoitteita pari viikkoa ennen lähtöä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Aikamme sankarit – Jyri Jaakkola”

  1. Moi Leo,
    Jatkuuko tuo haastis pidempäänkin? Olisi mielenkiintoista kuulla se kokonaan. Tutustuin itse Jyriin n. 5-6 vuotta sitten kun olin aloittanut työt Tampereen kehitysmaakaupalla missä työskentelen edelleen ja suoraan sanottuna vituttaa aivan sutena kun kävi miten kävi. En tuntenut Jyriä sen paremmin, kunhan työasioissa törmäiltiin mutta hänestä sai sen kuvan että tekee omia hommiaan juuri samasta syystä kuin minäkin omiani eli ollaan sitten idealisteja tai idiootteja ja todennäköisesti molempia mutta omaan työhön ja sen merkitykseen pitää uskoa, muuten siinä ei ole mitään mieltä. On tullut tässä itkeskeltyä ilta jos toinenkin tapahtuneen johdosta mutta ainakin oma määrätietoisuus on viimeisen viikon aikana kasvanut että me teemme tärkeää työtä ja jumalauta, Jyri ei saanut kuolla turhaan! Olen aikeissa kirjoittaa Meksikon Suomen suurlähetystöön mutta vielä toistaiseksi sanani lienevät liian kärkkäitä ollakseen rakentavia.
    Solidaarisuutta ja voimaa,
    Ville Vettenranta

    Vastaa

Jätä kommentti