Viikkopäiväkirja 16 (19.-25.4.2010)

Maanantaina vedin Luonto-Liiton toimistokokousta, annoin haastattelun Turun Sanomille ja Suomen Kuvalehdelle liittyen Islannin tulivuoren purkauksen kasvihuonekaasupäästöjen vähenemiseen lentoliikenteen kiellon seurauksena. Lisäksi kävimme toimistolla läpi Siepon toimitussihteerin paikkaan tulleet 37 työhakemusta. Illan istuin Luonto-Liiton talousjaoston kokouksessa. Ilmastodieetti-ohjelman viimeinen jakso lähetettiin illalla YLE teemalta.

Kuva: Solidaarisuuskalenteri
Solidaarisuuskalenteri

Tiistaina istuin aamupäivän Allianssin hallituksen kokouksessa ja iltapäivän järjestön kevätkokouksessa sekä annoin välissä haastattelun degrowth-taloudesta ja olin Suomen kuvalehden kuvattavana. Allianssin hallituksessa viilasimme ja kevätkokouksessa hyväksyimme hienon kannanoton: 16 syytä alentaa äänestysikärajaa kaikissa vaaleissa. Illaksi suuntasin Tuusulaan puhumaan ilmastonmuutoksesta ja kaavoituksesta.

Keskiviikkona istuin aamupäivän tekemässä työhaastatteluja. Iltapäivällä valmistelimme ympäristöjärjestöjen tiedotteen Pekkarisen ydinvoimaesitykseen liittyen sekä yhteistiedotteen Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa ympäristökasvatuksen ja luontoharrastuksen edistämisestä. Illalla kävin katsomassa elokuvan Miesten vuoro. Ihan koskettava aihe, mutta itse en tunnistanut itsessäni elokuvassa esitettyä miehen mallia.

Torstaina kirjoittelin Pekkarisen ydinvoimaesityksestä blogiini ja Turun Sanomiin, vedin Luonto-Liiton viisikon (toimiston päälliköt) kokousta sekä viimeistelin ja lähetin Luonto-Liiton tiedotteen Inarin sudenrääkkäystapauksesta. Illalla johdin puhetta Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokousessa.

Perjantaina olin aamupäivän Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan kokouksessa. Annoin haastattelun Radio Extremelle degrowth-taloudesta ja istuin illan Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa.

Lauantaina olin aamulla Luonto-Liiton talous- ja hallintokoulutuksessa sekä hoidin pääsihteerin tehtäviä liittokokouksessa. Iltapäivän vietin Suomen sosiaalifoorumissa johtamassa puhetta supersuositussa degrowth-seminaarissa ja alustin kansalaistoiminnan tulevaisuutta käsittelevässä sessiossa.

Sunnuntaina loikoilin aamupäivällä hiukan normaalia pidempään sängyssä. Siivosin, pesin pyykkiä ja kävin juoksemassa 20 km lenkin. Iltapäivän ja illan valmistelin tulevan viikon kokouksia, kirjoituksia ja esityksiä.

Viikon hyviä uutisia olivat, että Vapaavuori pysäytti Sukarin (bad)ideaparkit ja kokoomus sysäsi Eija-Riitta Korholan marginaaliin. Lisäksi käsilllä oleva ydinvoimaesitys oli jo 1/3 voitto! Yksi hakemus saatiin siis jo nyt torpattua. Seuraava menee nurin eduskunnassa ja kolmas kosahtaa rakennusvaiheessa. Lopputuloksena nolla uutta reaktoria ja paljon melua tyhjästä. Sen sijaan on synkkää, että eduskunnan ympäristövaliokunta päätti äänestyksen jälkeen esittää lakimuutoksen hyväksymistä, joka mahdollistaisi Pallaksen hotellihankkeen rakentamisen kansallispuistoon.

Lisäksi kävin viikon aikana juoksemassa 4 kertaa  (yhteensä 50 km) ja pyöräilin 71,5 km sekä tein kotona 2 lihaskuntoharjoitusta ja venyttelyä.

Tulevan viikon aikana käyn mm. lounastamassa Ympäristöakatemian toiminnanjohtaja Sanna Rönkkösen kanssa, puhun Posti- ja logistiikka-alan unionin puheenjohtajien neuvottelupäivillä yhteiskunnallisten liikkeiden ja ay-liikkeen tulevaisuudesta, istun hyvien toiminnanjohtajien ja pääsihteereiden kanssa aamiaisella, vierailen pellettienergialaitoksissa Keski-Suomessa sekä istun kestävän kehityksen toimikunnan kokouksessa Säätytalolla.

Jätä kommentti