Ihmissuhteet: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 15

Tyytyväisen ihmisen salaisuus on hyvät ihmissuhteet ja ympärillä olevalle yhteisölle antaminen – ei siltä ottaminen. Ympärillä oleville ihmisille pitäisi pystyä antamaan enemmän kuin mitä jaksaa koskaan tehdä itsensä hyväksi.

Tässä viikon seitsemän vinkkiä ihmissuhteisiin liittyen:

1. Hoida ihmissuhteitasi hyvin. Usein elämämme olosuhteet ovat seurausta siitä, millaisia ihmisiä meillä on ympärillämme ja miten hoidamme näitä suhteita. Attraktion lain mukaan meillä on ympärillämme sellainen puoliso, ystävät tai työkaverit  jotka olemme elämäämme onnistuneet houkuttelemaan. Näissä ihmisissä näkee usein juuri itsensä ja omat asenteensa.

2. Mieti kenen kanssa olet. Lähimmät ihmissuhteet vaikuttavat ratkaisevasti omaan tyytyväisyyteen. Usein ratkaisevaa elämäsi kannalta ei ole suinkaan se mitä osaat, vaan se, kenet tunnet. Kyse on siitä, onko sinulla kyky kehittää ja ylläpitää ihmissuhteita. Jos ihmissuhteet ovat kunnossa, huomaat saavasi apua usein yllättäviltäkin tahoilta.

3. Anna muille enemmän kuin heiltä saat. Saamme joka hetki erilaisilta ihmisiltä enemmän kuin pystymme ikinä antamaan heille takaisin. Joka hetki tulee siis yrittää antaa enemmän kuin odottaa saavansa takaisin. Ahneus on heikkoutta. Tyytyväinen ihminen on niin vahva, että jaksaa antaa muille.

4. Arvosta myös erilaisia ihmisiä. Jos todella arvostaa itseään, ei ole tarpeen käyttää aikaa muiden arvosteluun tai vähättelyyn. Vaikka elämä usein onkin seurausta omista valinnoista, ei väärät valinnat tai mielipiteet oikeuta jättämään ketään pulaan tai oman onnensa nojaan.

5. Löydä henkinen kotisi. Tyytyväinen ihminen etsii itselleen henkisen kodin. Kyse on sellaista sosiaalisesta yhteisöstä, josta löytyy ihmisiä, jotka tukevat sinun arvojasi. Siellä missä arvojasi ja tavoitteitasi ei tueta, ei kannata viettää aikaa. Jos ympärillä on esimerkiksi laiskoja, epärehellisiä, väkivaltaisia ja ahneita ihmisiä, on todennäköistä, että sinusta tulee samanlainen.

6. Uskalla muuttua ja kehittyä sosiaalisista paineista huolimatta. Ympäristöllä on usein tapana vastustaa kehitystäsi, jos se tapahtuu myönteiseen suuntaan. Kielteiseen kehitykseen suhtaudutaan sallivammin, koska se saa näyttämään, että ympärilläsi olevilla ihmisillä menee paremmin. Uskalla ottaa uusia askelia ja tarvittaessa vaikka vaihtaa sosiaalista viiteryhmääsi.

7. Hakeudu idoleidesi seuraan. Sosiaalisesti, henkisesti ja fyysisesti rikasta elämää voi elää siten, että viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka omaavat arvostamiasi taitoja. Jos ympäristössä ei ole ihmisiä, joita ihailet, et kehity. Kannattaa ihailla niitä ihmisiä, jotka ovat toteuttaneet sinun unelmia ja tavoitteita sekä ottaa mallia heiltä. Ympärille voi hankkia vaikka mentoreiden tukiryhmän, joka inspiroi ja energisoi.

Tässä kirjoitussarjassa hahmottelen askelmerkkejä tyytyväisen ja hyvään elämään. Näitä ovat mm. positiivisen ajattelun voima, säännöllinen vierailu epämukavuusalueella, pitkitetty tarpeentyydytys, henkisen ja fyysisen kunnon ylläpitäminen, rohkeus, rakkaus, energia ja innostus sekä muiden palvelu ja monet muut jutut.

Ajatukset eivät ole suinkaaan omiani, vaan lainattu suoraan muilta sekä kirjoitettu ja sanottu eri yhteyksissä varmasti lukemattomia kertoja. Haluan kuitenkin välittää mielestäni parhaimpia käytäntöjä edelleen eteenpäin.

Kirjoitussarjan edellinen osa on luettavissa täältä: https://leostranius.fi/2010/04/yhteiskunnan-rakenteet-askelia-tyytyvaiseen-elamaan-%E2%80%93-osa-14/

2 kommenttia artikkeliin ”Ihmissuhteet: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 15”

  1. ”Usein ratkaisevaa elämäsi kannalta ei ole suinkaan se mitä osaat, vaan se, kenet tunnet.”

    Pidät siis tätä tällaista HyväVeli-kerhoilua ihan suotavana asiana? Itse hartaasti toivon, että ihmiset valitaan tehtäviinsä etenkin johtotasolle osaamisensa ja kykyjensä, ei niinkään verkostonsa tai mielistelytaitojensa perusteella.

    Vastaa

Jätä kommentti