Radikaali aktivisti

Luin hiljattain Lauri Myllyvirran hienon haastattelun Maailman Kuvalehdestä. Tässä muutama erinomainen sitaatti Myllyvirran suusta. Nämä sopivat mielestäni hyvin elämänohjeeksi moneen ympäristökamppailuun.

Maailman Kuvalehti”Voittamisen mahdollisuuksilla ei ole väliä. Sitä tekee kaiken, minkä voi ja sen on omalta kohdalta riitettävä.”

”Se, että on tarvittaessa valmis rikkomaan lakia suuremman vääryyden korjaamiseksi, on mielestäni suurinta lain kunnioittamista. Lakien tehtävä on suojella ihmisten terveyttä ja tulevaisuutta, ei saastuttamista.”

”Jos mieltää tavoitteeksi kaiken hyvän puolustamisen ja kaiken pahan vastustamisen niin helposti tulee seinä vastaan. Tärkeintä on asettaa tavoite korkealle mutta valita realistisia voitettavissa olevia yksittäisiä kamppailuja.”

Älä siis ole passivisti. Ole radikaalisti aktiivi!

Maailman Kuvalehden henkilöhaastattelu on luettavissa täältä: Henkilökuvassa: Radikaali aktiivi Lauri Myllyvirta

3 kommenttia artikkeliin ”Radikaali aktivisti”

  1. Eikö olisi erityisesti radikaaleihin toimiin ryhtyessään syytä kuitenkin ensin tarkastaa, että faktat ovat oikein? Ettei toiminta jäisi vaan toiminnaksi toiminnan vuoksi, eli eräänlaiseksi demonstraatioksi. Toki sekin jotain tarkoituksia palvelee, mutta varmaan lähinnä itsetehostukseen liittyviä.

    Vastaa
  2. Mutta juuri siihenhän Leo kannustaa kirjoittaessaan, että aktivismissa pitää siirtyä asiantuntijuudesta performatiivisuuteen. Performatiivisuus on demonstraatiota. Performatiivinen aktivisti performoi eli demonstroi aktivismiaan ilman huolta faktoista tai asiantuntijuudesta.

    Vastaa

Jätä kommentti