Älä osta mitään!

Älä osta mitään -päivää vietetään tänään perjantaina 27.11.. Oletko koskaan miettinyt, miksi yleensä ostat sen minkä ostat?

Itse olen ottanut käyttöön kaikissa hankinnoissa (pois lukien elintarvikeostokset) 30-päivän säännön. Mikäli haluan tai tarvitsen jotain, laitan asian työlistalleni. Mikäli 30-päivän kuluttua tarve on edelleen olemassa ja olen vakuuttunut hankinnan tarpeellisuudesta, hankin kyseisen asian.

Älä osta mitään -päivän aattona Luonto-Liitto julkisti Mainoskupla-kilpailun tulokset.  Tällä kertaa kertakäyttökulttuurin ja ydinvoiman kritiikki veivät voittoon.

Yle Uutisten Taloustutkimuksella teettämän selvityksen mukaan suomalaisten rahankäyttö on kääntynyt laskuun. Ympäristö kiittää. Pitää toivoa, että ihmiset ymmärtäisivät vihdoin etsiä elämälleen sisältöä muualta kuin turhasta kulutuksesta.

Jätä kommentti