Pöhinää Suomen luonnonsuojeluliitossa – kaikista työpaikoista viherkaulustyöpaikkoja

Viikonloppu vierähti Suomen luonnonsuojeluliiton (SLL) pöhinöissä. Perjantaina istuin hallituksen kokouksessa, jossa valittiin mm. uusi ilmastovastaava vuodelle 2010 ja metsäasiantuntija vuosille 2010-2011.

Lauantaina matkasin Turkuun Harjattulan kartanossa pidetttyyn SLL:n syysvaltuuston kokoukseen. Toimintasuunnitelman ja talousarvion lisäksi kokouksessa saatiin hyväksyttyä paljon keskustelua herättäneet ruokateesit sekä energia- ja ilmastoviestit. Iltaohjelmassa kuulimme kokemuksia Venäjän metsiensuojelutyöstä sekä näimme kuvaesitykset saaristomereltä ja eurooppalaisista ekokaupungeista. Lisäksi kokouksessa valittiin tietysti uusia hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle sekä kiiteltiin julkilausumassa Metsähallituksen taannoista Metsä-Lapin suojelupäätöstä.

Kannattaa katsoa myös perjantaina julkaistut järjestöjen yhteiset viestit Kööpenhaminan ilmastokokoukselle. Sitova ja oikeudenmukainen ilmastosopimus on mahdollinen, jos vain poliittista tahtoa löytyy!

Järjestöt vaativat oikeudenmukaista, kunnianhimoista ja laillisesti sitovaa ilmastosopimusta Kööpenhaminassa

Varsinaisessa tiedotustilaisuudessa kaikkein kiinnostavimme puheenvuoron käytti Akava. Akavan mukaan Suomen ja EU:n on oltava ilmastopolitiikan suhteen edelläkävijöitä sillä viivyttely tulee kalliiksi. Akavan mukaan ilmastonmuutoksen vastainen kamppailu luo enemmän työpaikkooja kuin hävittää niitä. Tulevaisuudessa kaikkien työpaikkojen on Akavan mukaan muututtava ”viherkaulustyöpaikoiksi” eli ilmasto- ja ympäristöystävällisiksi.

Tiedotustilaisuuden materiaali on ladattavissa täältä.  Kööpenhaminan kuvioita voi parhaiten seurata osoitteesta: http://ilmasto.org/koopenhamina

Jätä kommentti