Lomamasennusta ennen lomaa

Heinäkuu on rentoa aikaa kun Suomi lomailee. Töissäolo onkin hiukan hassua kun mikään akuutti asia ei suoraan vyöry päälle. Toisaalta on hyvin aikaa lukea ja kirjoittaa sekä tehdä jo tulevia hommia alta pois.

Viikon aikana olen lueskellut, muokannut kirja-artikkelia talouskriisin ympäristövaikutuksista, kirjoitellut artikkelia järjestöjen ilmastopolitiikasta, kolumnin Kööpenhaminan ilmastosopimuksesta, hankehakemusta kehitysyhteistyön viestintään liittyen sekä http://www.kulutus.fi -sivuille blogimerkinnän Happy Planet Indeksistä.

Toki viikon aikana oli G8-maiden huippukokous Italiassa. Onkin syytä olla tyytyväinen siitä, että G8-maat viittasivat julkilausumassaan kahden asteen tavoitteeseen. Sopii kuitenkin kysyä, missä ovat sitoutumukset päästövähennysten ja rahoituksen suhteen? Riittää jo se lässytys. Tekoja kiitos. Greenpeace on sentään ollut aktiivinen valtaamalla mm. neljä kivihiilivoimalaa Italiassa. Hyvä! Lisää aiheesta täältä.

Olo on kuitenkin sellainen kuin olisi jo lomaillut vaikka loma ei ole vielä oikeastaan alkanutkaan. Kaikki rauhallisuus onkin saanut aikaan orastavan lomamasennuksen. Harmittaa olla töissä kun mitään kiinnostavaa ei tapahdu. Toisaalta huolestuttaa ajatus pitää lomaa ja olla reissussa elokuussa kun kaikki kiva taas alkaa. Ehkä pitäisi tosiaankin lomailla silloin kun kaikki muutkin lomailevat.

Seuraavat kolme viikkoa on kuitenkin tarkoitus lomailla ja ottaa rennosti eli keskittyä lukemiseen, väitöskirjaan ja tietoliikennealan ympäristöhommiin.

Yksi kommentti artikkeliin ”Lomamasennusta ennen lomaa”

Jätä kommentti