Riikka Karppinen – Sodankylän Jeanne d´Arc

Kuuntelin tänään Riikka Karppisen uunituoreen elämäkerran Sodankylän Jeanne d´Arc.

Teos on huikea kertomus Sodankylästä kotoisin olevan Riikka Karppisen havahtumisesta luonnonsuojeluun ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Sodankylän Jeanne d´Arc on tarina siitä, miten havahtuminen, huoli ja ahdistus muuttuvat konkreettiseksi ja tehokkaaksi vaikuttamistyöksi. Tarina Viiankiaavan suojelusta kansainvälistä kaivosjättiä vastaan. Tarina nuoren naisen arjesta Lapissa ja Helsingissä sekä välillä armeijan leivissä.

Karppinen on ollut vuosia Sodankylän kunnanvaltuustossa ja toimii tällä hetkellä myös Vihreiden varapuheenjohtajana. Kirjassa käydään perusteellisesti ja hyvin läpi sitä, millaista on olla vihreä poliitikko Lapissa ja millaista on vihreä politiikka Lapissa. Miltä tuntuu, kun eduskuntavaaleissa on saanut historiallisen äänisaaliin ja jää vain yhdeksän äänen päähän siitä, että olisi ensimmäinen vihreä kansanedustaja Lapista. Kannattaa lukea tai kuunnella.

Riikka Karppisen kirja on samalla muistutus siitä, että kannattaa seurata sydäntä, tehdä erilaisia asioita ja yhteistyötä, kuunnella erilaisia ihmisiä ja säilyttää tekemisessä positiivisuus.

Kaiken kaikkiaan kirja on täynnä rikasta kieltä, jota on nautinnollista kuunnella. Ihailtavaa, miten monipuolisen elämän Riikka Karppinen on ehtinyt elää jo nyt.

”Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki.”
-Aaro Hellaakoski 1946

Kyllä. Vahva suositus. Viisi tähteä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Riikka Karppinen – Sodankylän Jeanne d´Arc”

Jätä kommentti