Viikko ohjelma 17/2014 (20.-26.4.2015)

Rakkaudesta luontoon - Leo StraniusEduskuntavaalit ovat ohi. Ohessa vielä viisi ajatusta eduskuntavaaleista.

Vaikka oma tulos ei riittänyt läpimenoon, tuntuu hyvältä, että Vihreät otti reilun vaalivoiton niin Helsingissä kuin koko maassa. Tuntuu uskomattomalta, että noin 320 henkilöä halusi olla tavalla tai toisella auttamassa omaa vaalikampanjaa. Kiitos!

Työ paremman maailman puolesta jatkuu nyt Suomen luonnonsuojeluliitossa sekä Helsingin kaupunginvaltuustossa ja ympäristölautakunnassa. Varmasti myös kaikilla muilla mahdollisilla foorumeilla, joissa olen mukana.

Tänään olin jo töissä Suomen luonnonsuojeluliitossa ja tällä viikolla on myös kaupunginvaltuuston kokous. Sama avoimuus jatkuu vaaleista riippumatta. Ohessa siis alkaneen viikon viikko-ohjelma.

Maanantai 20.4.

– Eduskuntavaalikampanjan analyysi
– Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle: Tilannekatsaus, sähköpostit ja kuluvan viikon suunnittelu

Tiistai 21.4.

– klo 10-11 SLL toimistokokous
– klo 11-12 SLL päällikkö-tiimi

Keskiviikko 22.4.

– klo 15-16 HSY Ilmastoinfon tempaus @Lasipalatsin aukio
– klo 16-18 Helsingin Vihreiden valtuustoryhmän kokous
– klo 18-21 Helsingin kaupunginvaltuuston kokous

Torstaina 23.4.

– klo 10-12 SLL-touhun osastokokous
– klo 21-23 Eduskuntavaalikampanjan purkukokous

Perjantai 24.4.

– klo 10-12 Juna: Helsinki – Tampere
– klo 12-14 Luento yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta @Tampereen yliopisto
– klo 15-17.30 Juna: Tampere – Pieksämäki
– klo 17.30-21 SLL hallituksen kokous @Pieksämäki

Lauantai 25.4.

– Suomen luonnonsuojeluliiton valtuuston kevätkokous @Pieksämäki

Sunnuntai 26.4.

– Suomen luonnonsuojeluliiton valtuuston kevätkokous @Pieksämäki

* * *

Miksi viikko-ohjelma?

Kansalaisvaikuttamisen ja politiikan tekemisen pitää olla mielestäni avointa.

Tätä periaatetta noudattaen pyrin julkaisemaan tiedossa olevani viikko-ohjelmani etukäteen aina maanantaisin.

Toki muutosvarauksin. Ohjelmani ja aikatauluni kun usein elävät aika paljon viikon mittaan, kuten varmasi useimmilla meistä.

Ohjelmaan on koottu kokouksia, tapaamisia ja julkisia esiintymisiä.

Toivon, että tätä kautta blogini lukijoilla on parempi mahdollisuus seurata sitä, millaista työni ympäristöjärjestöjohtajana, Helsingin kunnallispoliitikkona ja kansalaisvaikuttajana on.

* * *

3 kommenttia artikkeliin ”Viikko ohjelma 17/2014 (20.-26.4.2015)”

 1. Taitaa olla niin, että luonnonsuojeluliitoista on tullut cleantech-lobbareita, kun sieltä tulee enemmän puhetta teollisuuden puolesta kuin sen tuhoja vastaan. Tänään julkaistiin päätös ottaa Suomen metsät täyskäyttöön, jotta kiinalaiset saavat pyyhkiä markkinarakonsa ja paketoida vielä krääsänsä – mutta itkeekö kukaan nyt luonnon puolesta, vai juhlivatko vain tulevia kasvulukuja. Mitä se sellainen kestävä kasvu nyt on? Minkä pitäisi siinä kestää, kun luonto ei ainakaan kestä enää lisää ihmisen toiminnan kasvua. Ja mitä sitten tapahtuu jos tulee vielä toinen ja kolmas jättisellutehdas, jos nyt jo puhutaan täyskäytöstä. Hirveää tuhoa luonnolle ja ilmastolle, ja sitten saadaan kuunnella valheita hiilineutraalisuudesta ja kestävistä hakkuista.

  Kivahan se on jos vihreät ovat kasvu-uralla puolueena, mutta jos todella haluaa jotain pelastaa, niin jotain muuta kuin kasvua on alettava tarjoamaan yhteiskunnan perustaksi. Ihan samaa pitää miettiä luonnonsuojeluliitoissa. Kaikki muu on mielestäni populistista puppua, ja ihmiset tulevat sen huomaamaan kasvun jyrätessä vähitellen joka paikkaan. Ja ennen kaikkea luonto tulee katoamaan samalla. Mitä oikeasti hyödyttää enää estää pieniä hakkuita, kun yhteiskunnan rahoitus alkaa perustumaan jättimäiselle metsien liikakäytölle ja vihreätkään eivät uskalla tätä kritisoida, vaan kunhan teollisuus lisää bio-sanan, niin asia näyttää kestävältä vihreillekin.

  Noista sinun videoista herätti ihmetystä se, jossa kerroit että et vihaa ketään. Miksi et vihaa sellaisia jotka myrkyttävät sinut ja lapsesi? Miksi et vihaa sellaisia, jotka tietoisesti ajavat lajit sukupuuttoon? Jos joku löisi lastasi kadulla, niin olisitko ihan yhtä hymyissä suin kun kertoessasi siitä, että et vihaa niitä jotka työntävät lapsesi keuhkot täyteen myrkkyjä tehdessään rahaa itselleen?

  Vastaa
 2. Ihmiselle luonnollisia tunteita ei pitäisi kokonaan tukahduttaa minkään verukkeen perusteella.Niistä voi olla hyötyä luonnonsuojelussakin.Vihan ilmaus ei välttämättä ole väkivaltaista ja tuhoavan raivokasta.Sen voi kanalisoida positiiviseksi aktiivisuudeksi..

  Jollain tavalla kansalaisia on innostettava olemaan osaaottavampia ja vaikuttamaan oman tulevaisuutensa ympäristöystävälliseksi tekemisessä. Saattaa tuntua populistiselta ajattelulta, mutta emme saisi nähdä tulevaisuutta vain kielteisenä.Tappioista ja epäonnistumisista huolimatta jokainen osaltamme voimme yrittää vaikuttaa suotuisan muutoksen saamiseksi aikaan ilmasto-ympäristö ja luonnonsuojelukysymyksissä.Tämä niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Ja tähänhän ekologisesti ajattelavt, Vihreät ja Leo omalla tavallaan pyrkivät, olkootpa heidän strategiassaan sitten monenmoisia epäkohtia ja virheitä.Elämän käytäntö opettaa, ja sen antamat opetukset tulisi ottaa huomioon. Tuo jatkuvan talous-ja väestökasvun suosiminen tulisi tosiaan ottaa vakavasti keskustelun ja päätösten aiheeksi luonnonsuojelussakin.

  Jotain on kuitenkin tehtävä, eikä lamautua toivottomaan tilaan mitään yrittämättömäksi.Pitäisi osata katsoa asioita optimistisesti.Jos epäonnistutaan, niin aloitetaan taas ponnistus uudestaan.

  Vastaa

Jätä kommentti