Tekeminen on sanomisen korkein muoto

Tekeminen on sanomisen korkein muoto Leo StraniusHelsingin Vihreät – Eduskuntavaalit 2015 – Nyt jos koskaan – Parempi maailma on tahdon asia

Oheinen haastattelu on julkaistu Helsingin Vihreiden vaalilehdessä.

LEO STRANIUS:
Tekeminen on sanomisen korkein muoto

Ympäristö- ja luonnonsuojelu, eläinten oikeudet, heikko-osaisimpien puolustaminen, kansalaisvaikuttaminen ja suora demokratia.

Nämä ovat käpyläläisen kahden lapsen isä Leo Straniuksen kovimmat arvot.

Kesät talvet pyöräilevä Helsingin kaupunginvaltuutettu ja ympäristölautakunnan varapuheenjohtaja on eduskuntavaaleissa ehdolla toista kertaa. Hänen unelmansa on päästä eduskuntaan muuttamaan yhteiskunnan rakenteita niin, että jokaisen on helppo elää ekologisesti.

Straniuksen tavoitteena on ympäristöviisas ja onnellinen Suomi. Motivaatio väsymättömään työskentelyyn ympäristön ja ihmisten hyväksi kumpuaa halusta varmistaa tuleville sukupolville puhdas ja monimuotoinen ympäristö.

“Ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen on tämän päivän suurimpia haasteita, ja siihen on puututtava valtion tasolla välittömästi. Ilmastolaki on askel oikeaan suuntaan, mutta sen riittävään toimeenpanoon tarvitaan rohkeita poliitikkoja, jotka ymmärtävät asian kriittisyyden. Tekeminen on sanomisen korkein muoto.”

Straniuksen mielestä ilmastohaasteeseen on vastattava laaja-alaisesti. Hän uskoo Suomen voivan olla merkittävä tekijä ongelmia ratkaistaessa, vaikka emme yksin pystyisi ratkaisemaan globaaleja ympäristöhaasteita. Suomessa on onnistuttu luomaan koulujärjestelmä, jota ihaillaan ympäri maailman. Samalla tavalla voimme toimia innoittajana ympäristöasioissa. Stranius haluaakin antaa tämän päivän nuorille tiedot, taidot ja tahdonvoiman pysäyttää aikamme ympäristökriisi.

“Perusopetuksessa on lisättävä ympäristökasvatusta. Lapsille ja nuorille on annettava eväät kestävään elämäntapaan. Oman kokemuksen kautta olen myös huomannut, miten tärkeitä ovat turvalliset päiväkodit ja koulut. Nämä kasvuympäristöt on turvattava, ja homekoulut ja -päiväkodit korjattava viipymättä.”

Kansainvälinen ylikulutuspäivä, päivä jolloin ihmiskuntana olemme käyttäneet kaikki maapallon kuluvana vuonna tuottamat luonnonvarat, aikaistuu joka vuosi. Vaalikampanjassaan Stranius peräänkuuluttaa puhdasta energiaa.

“Energiapolitiikan suunta kannattaa pitää uusiutuvissa energialähteissä kuten aurinko- ja tuulivoimassa”, sanoo Stranius ja lisää, että niiden käytön kasvattaminen tuo energiaa myös talouteen. Puhdas energiapolitiikka luo Suomeen kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja, ja samalla voidaan käyttää noin 8,5 miljardia euroa kotimaiseen talouteen ulkomaisen tuontienergian sijaan. Stranius uskoo Suomen pärjäävän panostamalla suomalaisten osaamiseen ja innovatiivisuuteen.

Oman osaamisensa Leo Stranius on kerännyt käytännön työkokemuksen, ympäristöpolitiikan opintojen sekä lukuisten luottamus- ja järjestötehtävien kautta. Kaupunginvaltuutetulle ja ympäristöjärjestöjohtajalle luonto ja kansalaisvaikuttaminen antavat energiaa arkeen.

“Järjestötoiminnassa olen oppinut suoran vaikuttamisen tarpeellisuuden. Uskon esimerkin kautta johtamiseen ja rajat ylittävään yhteistyöhön”, hän kertoo.

Stranius on nostanut yhdeksi kampanjateemoistaan demokratian turvaamisen ja tasa-arvon. Heikko-osaisten, vähemmistöjen ja syrjäytyneiden asiaa tulee ajaa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Eduskunnassa mykän huudon on kuuluttava.

“Olen elämäni aikana ollut duunari ja tietotyöläinen. Olen kokenut yhteiskunnan turvaverkkojen merkityksen, mutta myös oman yrittämisen voiman”, Stranius kertoo.

Leo Stranius on ympäristöasioiden väsymätön edistäjä ja puolestapuhuja. Eduskunnassa hän jatkaisi sinnikästä taisteluaan puhtaamman tulevaisuuden puolesta. Tämä ilmastopolitiikan ammattilainen haluaa turvata elinkelpoisen ja monimuotoisen maailman myös tuleville sukupolville.

Keinot ovat jo olemassa. Nyt tarvitaan rohkea toteuttaja.

Faktalaatikko:
– 40-vuotias käpyläläinen kaupunginvaltuutettu
– Työskentelee ympäristöjärjestöjohtajana
– Lue lisää: www.leostranius.fi
– Ehdokasnumero: 83

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys jatkuu tiistaihin 14.4.2015 asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 19.3.2015.

Käy lukemassa kampanjateemani ja katsomassa videoni. Näkemyksiäni politiikan eri aihealueisiin voi käytä tsekkaamassa Politiikka ABC-sivultani. Kampanjaa voit tukea monella eri tavalla. Lahjoituksia voi tehdä suoraan tämän linkin takaa.

Jätä kommentti