Lasten kanssa vai lasten puolesta?

Laatuaikaa lasten kanssa Leo StraniusTämän sukupolven merkittävimpiä haasteita ovat ilmastonmuutoksen torjuminen, luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen pysäyttäminen, köyhyyden poistaminen sekä luonnonvarojen ylikulutuksesta vapautuminen.

Olen todella etuoikeutettu, kun voin tehdä työtä lastemme paremman tulevaisuuden eteen niin ympäristöjärjestöjohtajana kuin eduskuntavaaliehdokkaanakin.

Samaan aikaan olo on ristiriitainen. Mitä enemmän teen työtä lastemme tulevaisuuden eteen, sen vähemmän ehdin olla omien lasteni kanssa.

Eduskuntavaalikampanjan loppusuoralla tilanne on korostunut erityisesti. Joinain iltoina olen tullut kotiin vasta silloin, kun lapset ovat nukkumassa. Ja aamulla olen lähtenyt kampanjoimaan jo ennen, kuin lapset ovat heränneet. Puolisollekin olen ehtinyt sanoa lähinnä kiitos ja anteeksi.

Harva kuitenkaan kuolinvuoteellaan katuu sitä, että oli liikaa lastensa kanssa ja liian vähän töissä. Toisaalta en voisi antaa itselleni anteeksi, jos en edes yrittäisi vastata tämän sukupolven kaikkein polttavimpiin haasteisiin.

Vai mitä itse vastaisit lapsellesi, jos hän joskus tulevaisuudessa kysyy sinulta, mitä teit silloin, kun jotain oli vielä tehtävissä ilmastonmuutokselle?

PS. Käy lukemassa kampanjateemani ja katsomassa videoni. Näkemyksiäni politiikan eri aihealueisiin voit käydä tsekkaamassa Politiikka ABC-sivultani. Kampanjaa pystyt tukemaan monella eri tavalla. Lahjoituksia voit tehdä suoraan tämän linkin takaa.

Lue myös Nämä: 
– Anna anteeksi
10 asiaa taustastani

Jätä kommentti