Eläintilojen kuvaajille tiedonjulkistamispalkinto?

Eläintehtaat Kuva Oikeutta EläimilleOikeutta eläimille julkaisi jälleen (14.11.2013) kuvia ja videoita suomalaisesta eläintuotannosta osoitteessa www.eläintehtaat.fi.

Kuvat ovat poikkeuksellisen tuoreita ja osoittavat varsin selvästi, että muutosta parempaan suuntaan eläinten oloissa ei ole tapahtunut.

”Eläintehtaat.fi -sivustolla julkaistut videot ja kuvat kertovat ensisijaisesti ihmisten ja eläinten välisestä suhteesta. Se mitä eläintiloilla tapahtuu, ei ole korjattavissa yksittäisten tuotantoalojen ongelmiin puuttumalla tai valvontaa lisäämällä. Ongelma on syvemmällä. Kyse on siitä, miten yhteiskuntamme näkee eläimet”, kertoo eläintiloja kuvannut Kristo Muurimaa.

MTK vaati kovempia rangaistuksia ongelmat esiin tuoneille ihmisille. Itse antaisin kuvaajille mieluummin vaikka tiedonjulkistamispalkinnon.

On hyvä, että olosuhteet suomalaisilla eläintiloilla tuodaan kaikkien nähtäväksi. Näin jokainen voi itse päättää haluaako omalta osaltaan olla tukemassa nyt nähtyä eläinten hyväksikäyttöä.

Lisäksi MTK on ollut huolissaan tuottajien jaksamisesta ja esittänyt, että eläinsuojeluongelmissa olisi kyse henkilökohtaisista ongelmista. Usein esitetään myös, että tuottajille maksetaan liian vähän, jotta heillä olisi mahdollisuus kohdella eläimiä hyvin.

Kyse ei ole kuitenkaan yksittäisistä tiloista vaan siitä, että eläintilojen lailliset olosuhteet aiheuttavat eläimille kärsimystä. Mielestäni eläinten turhasta kaltoin kohtelusta ja tappamisesta ei tulisi maksaa vaan pikemminkin rangaista.

Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara kirjoitti aiheesta osuvasti: ”kyllä, tiloilla tapahtuu kaikenlaista pahaa koko ajan. Juuri sellaista pahaa, jota kuvissa ja videoissa näemme. Se on laillista, se on taloudellista. Se on tämän päivän teollisen eläintuotannon arkea.”

Eläinten hyvinvointiongelmien lisäksi eläintuotanto ja liharuokavalio aiheuttaa myös merkittäviä ympäristöongelmia ja terveyshaittoja kasvisperäiseen ruokaan verrattuna.

Uutta salakuvattua materiaalia näytettiin ensimmäisen kerran 45 minuuttia -ohjelmassa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Eläintilojen kuvaajille tiedonjulkistamispalkinto?”

  1. Jos viranomaiset eivät hoida hommiaan tai poliitikot eivät halua heitä rahoittaa siten, että kaikki hommat hoidetaan, niin pakkohan se on itse tehdä ja tuoda julkisuuteen. Hivenen voin eläytyä kuvaajiin, kun olen eräilläkin koskilla jahdannut salakalastajia ihan omin luvin. Ei ole valvojia ja rahaa palkata valvojia, niin tehdään itse, kun rauhoitetulta kalalta ehtii henki lähtemään, jos poliisia odottelisi paikalle.

    Ihmettelen myös sitä, että miksi Häkämies ihmettelee sitä, että ympäristölupien läpikäynti jonoutuu, kun itse oli ottamassa rahat pois niiden läpikäynnistä ja seuraaja jatkoi siitä mihin hän jäi. Ehkä jonkun pitäisi kertoa kykypuolueelle mitä tapahtuu, kun tekevät jotakin.

    Vastaa

Jätä kommentti