Lihaton Lokakuu on pian loppusuoralla.
Jotta elämää olisi vielä lokakuun jälkeenkin, ajattelin jakaa omat lempireseptini kaikille.
Disclaimer: Pidän aktiivisena kuntoilijana hiilihydraatti- ja proteiinipitoisista ruuista, jotka on äärimmäisen nopea valmistaa.
Ohessa reseptivinkit aamupalalle, lounaalle, päivälliselle ja iltapalalle, olkaa hyvä!
Aamupala: Ekopuuro, valmistusaika 1 min
– Laita lautaselle neljän viljan luomuhiutaleita, auringonkukan siemeniä, seesaminsiemeniä, mustaherukoita ja kaakaorouhetta.
– Kaada päälle soijamaitoa ja syö sellaisenaan (lämmittämättä).
Lounas: Pastaa tofutomaattikastikkeessa, valmistusaika 15 min
– Paista pannulla sipulia, auringonkukansiemeniä ja tofua
– Lisää joukkoon valkosipulia ja mausteita (esim. mustapippuria ja tabaskoa) sekä paseerattua tomaattia.
– Keitä samaan aikaan vesi vedenkeittimellä ja siirrä se kattilaan pastan kanssa.
– Anna kiehua noin 5–10 minuuttia.
– Salaatiksi voi lisätä pilkottua kaalia, tomaattia ja kurkkua sekä salaattikastikkeeksi oliiviöljyä ja sitruunaa.
Päivällinen: Nuudelit soijarouheella, valmistusaika 2 min
– Keitä desi vettä vedenkeittimessä.
– Laita nuudelipussin sisältö, soijarouhetta ja keitetty vesi suoraan lautaselle ja lisää mausteita maun mukaan.
– Anna hautua kaksi minuuttia ja syö.
– Jälkiruuaksi voi tehdä hedelmäsalaatin: Eli pilko omenaa, banaani, päärynää ja mitä hedelmiä nyt kaapista sattuu löytymään kulhoon sekä kaada joukkoon hiukan hedelmäkeittoa (valmistusaika 5 min).
Iltapala: Kuningatar-smoothie, valmistusaika 2 min.
– Laita pakastemarjoja (mansikkaa, mustaherukkaa), banaania ja omenoita, soijamaitoa ja/tai soijajugurttia, pähkinöitä (esim. cashew), auringonkukansiemeniä ja mehukeittoa tehosekoittimeen.
– Tehosekoita, kaada lasiin, laita päälle kaakaorouhetta ja nauti sellaisenaan vaikka ruisleipien kera.
Muista lisäksi syödä päivän mittaan:
– Ruisleipää, hedelmiä ja pähkinöitä sekä juoda reilusti vettä.
Ja silloin kun et itse viitsi valmistaa ruokaa, suosittelen Veganissimoa!
Inspiroiva menu, kiitos 🙂