Uudenmaan maakuntavaltuusto 8.5.2013

Vihreitä maakuntavaltuutettujaUudenmaan maakuntavaltuusto aloitti työnsä tänään. Ensimmäinen kokous Kansallismuseon auditoriossa kesti noin 20 minuuttia. Ennen kokousta pidimme Vihreiden maakuntavaltuutettujen ryhmäkokouksen.

Varsinaisessa maakuntavaltuuston kokouksessa valitsimme Uudenmaan maakuntavaltuuston puheenjohtajaksi Eero Heinäluoman ja varapuheenjohtajiksi Timo Juurikkalan ja Juha Hakolan.

Lisäksi valitsimme maakuntahallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin Outi Mäkelä. Lisäksi kokouksessa nimettiin vaalilautakunta, tarkastuslautakunta ja kielellisten palveluiden toimikunta.

Heti kokouksen jälkeen otettiin ryhmäkuva ja sen jälkeen meille annettiin vielä noin 1,5 tunnin mittainen ajankohtaiskatsaus Uudenmaan liiton toimintaan.

MaakuntavaltuustoMaakuntavaltuusto käyttää Uudenmaan liiton ylintä päätöksentekovaltaa. Käytännön työtä johtaa maakuntahallitus. Jäsenkuntien edustajat molempiin toimielimiin valitaan kunnallisvaalikausittain niin että niiden poliittinen jakauma vastaa vaalitulosta Uudellamaalla.

Maakuntavaltuuston jäsenet löytyvät täältä: Maakuntavaltuustoon nimettiin 77 jäsentä

Tiedote ensimmäisestä kokouksesta täällä: Maakuntavaltuuston ja maakuntahallituksen puheenjohtajat jatkavat: Eero Heinäluoma johtaa valtuustoa ja Outi Mäkelä hallitusta

Jätä kommentti