Katukampanjointia Kontulassa

Tänään alkoi kahden viikon vuosiloma Luonto-Liiton pääsihteerin tehtävistä. Loman kunniaksi suuntasin aamulla klo 7.00 Kontulaan kunnallisvaalikampanjoimaan.

Miksi Kontula? Olen itse asunut Kontulassa ja Vesalassa vuosikausia nuorempana.

Lisäksi halusin saada katukampanjointiin vähän keskustan ja yliopistokampusten ulkopuolista perspektiiviä.

Samalla reissulla kävin jakamassa esitteitä myös Myllypurossa ja Itäkeskuksessa. Parin tunnin aikana jaoin noin 250 esitettä.

Ohessa muutama havainto Itä-Helsingin kiertueelta:

– Ihmisillä ei ollut niin kiire kuin keskustassa ja noin joko kolmas otti esitteen tyytyväisenä vastaan.
– Lähes puolet tapaamistani ihmisistä vaikutti olevan maahanmuuttajia.
– Vain muutama sanoi äänestävänsä persuja.
– Metroaseman edessä koulusta lintsaavat nuoret yrittivät ostaa ohikulkijoilta tupakkaa ja ihmettelivät, miksi olin tullut kampanjoimaan Kontulaan.
– Vain yksi metroaseman edessä oleskellut henkilö suhtautui kampanjointiini halveksien ja totesi, että ”mitä se Grönä oikein leikkii” – ”rahaa kuitenkin vain haluat”.

Kaiken kaikkiaan Itä-Helsingin vierailu oli todella hyvä kokemus. Lisäksi tapasin muutaman tutun, joista toinen sattui olemaan isäni opiskelijakaveri, joka oli mm. vaihtanut minulle vauvana Pietarissa vaippoja.

Koko päivän aikana esitteitä meni katukampanjoinnissa 1400 kappaletta. Kontulan, Myllypuron ja Itäkeskuksen lisäksi olin mm. Asematunnelissa, Narinkkatorilla ja Kolmen sepän aukiolla. Yhteensä katukampanjoinnissa on nyt jaettu vajaassa kahdessa viikossa 16 400 esitettä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Katukampanjointia Kontulassa”

Jätä kommentti