Viikkopäiväkirja 19 (7.-13.5.2012)

Maanantai: Olin aamulla vauvan kanssa ja kirjoitin ekoisi-blogin vauvan ensimmäisestä ulkomaanmatkasta. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni hoidin henkilöstöasioita sekä vastasin graduhaastatteluun. Mitä mahdollisuuksia sosiaalinen media on tuonut kansalaisvaikuttamiseen ja mitä se muuttaa tulevaisuudessa? Hyvä ja tärkeä aihe!

Lounaan jälkeen vedin toimiston viikkokokouksen ja vapaaehtoisen venyttelyn sekä johtoryhmän kokouksen. Illalla kävin vielä juoksemassa ja julkaisin salaisen varjomuistin ministerin erityisavustajan tapaamisesta.

 

Tiistai: Olin aamulla mukana tarjoamassa työmatkapyöräilijöille Helsingissä maksutonta aamupalaa. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni osallistuin kansalaisaloitekampanjan viestintää koskevaan kokoukseen sekä kävin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolla suunnittelemassa yhteisiä syyspäiviä.

Iltapäivällä vastasin lisäksi Helsingin Sanomien haastatteluun koskien Euroopan Unionin ympäristöpolitiikkaa.

Päivän päätteeksi osallistuin vielä Kriittiselle pyöräretkelle yhdessä lähes 200 muun pyöräilijän kanssa.

Keskiviikko: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle, jossa seurasin OK-opintokeskuksen luentoa sosiaalisesta mediasta sekä hoidin samalla henkilöstö- ja hallintoasioita. Iltapäivällä kävin lounaalla Animalian Kaervan ja Ninnin kanssa koskien Ympäristönsuojelu ja eläinten oikeudet -projektia. Päivän päätteeksi istuin kansalaisaloitekampanjaan liittyvissä kokouksissa ja hoidin samalla sähköposteja. Illalla piipahdin vielä Huilin ja Uuden mustan juhlissa. Cyclonomics-sivustolla julkaistiin kirjoitukseni ”Minä pysäköin pyörätielle”.

Torstai: Kävin aamulla juoksemassa, siivosin eli imuroin, pesin vessan ja pyyhin pölyt sekä pyöräilin 20km Helsingin Energian Vuosaaren voimalaitoksessa pidettyyn fokusryhmähaastatteluun. Haastattelun, voimalakierroksen ja pikaisen lounaan jälkeen pyöräilin takaisin Helsingin keskustaan ja Luonto-Liiton toimistolle. Iltapäivällä annoin haastattelun Luonto-Liiton leireistä sekä osallistuin Into Kustannuksen ja Voiman yhtiökokouksiin ja hallituksen kokouksiin. Kokousten aikana pikaluin myös kolme erinomaista kirjaa: Blumenkranz, Carla et al. (toim.) Occupy!, Pekka Borg (toim.) Polkuja metsään ja Johanna Perkiö & Kaisu Suopanki (toim.) Perustulon aika. Kaikki olivat loistavia viiden tähden Intokirjoja.

Perjantai: Olin aamulla vauvan kanssa Annukan käydessä eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan kokouksessa asiantuntijakuulemisessa. Itse osallistuin samaan aikaan yhdessä vauvan kanssa Osmo Soininvaaran Vihreä politiikkaa -kirjan julkaisutilaisuuteen. Luonto-Liiton toimistolla hoidin hallituksen ja valtuuston kokousmateriaaleja ja valmistelin tulevan hallituksen kokouksen esityslistaa. Iltapäivällä vietimme työharjoittelussa olleen Taijan läksiäisiä ja osallistuin kansalaisaloitekampanjan ohjausryhmän kokoukseen. Kampanja alkaa maanantaina! Samaan aikaan luonnonsuojelujärjestöt vaativat Suomelta toimia ympäristöystävällisen maatalouden edistämiseksi.

Lauantai: Vietin Annukan kanssa hääpäivää. Kiitos Annukalle elämäni parhaimmista vuosista! Olemme olleet viisi vuotta naimisissa eli juhlimme puuhääpäivää! Kävimme aamulla juoksemassa. Kymmenen kilometriä meni vauvan ja Annukan kanssa ja toinen mokoma yksin. Eli samalla tuli juostua vuoden kymmenes puolimaraton. Hääpäivän juhlabrunssilla kävimme Veganissimossa yhdessä Merin Anna-Stiinan, Markuksen ja Samuelin kanssa. Äitienpäiväviikonlopun kunniaksi julkaisin blogissani myös Annukan hyvän kirjoituksen: Mitä äidin ja isin pitäisi tietää ympäristöasioista? Illalla katsoimme Mike Leighin koskevattavan elokuvan Vuosi elämästä.

Sunnuntai: Vietimme perheen ensimmäistä äitienpäivää! Annoin Annukalle lahjaksi kahdeksan tuntia vauvan hoitoa. Aamupäivällä kävin vauvan ja vaunujen kanssa juoksemassa. Juoksun jälkeen jäin pihalle vauvan ja naapureiden kanssa. Päivän olin kotona vauvan kanssa valmistellen samalla tulevan viikon hommia.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikko 18

Yksi kommentti artikkeliin ”Viikkopäiväkirja 19 (7.-13.5.2012)”

Jätä kommentti