Viikkopäiväkirja 18 (30.4.-6.5.2012)

Maanantai: Olin koko päivän lomalla Tukholmassa. Juoksin Djurgardenin ympäri sekä hengailin Annukan ja vauvan kanssa kaupungilla. Vappulounaalla kävimme Hermansissa. Vapun kunniaksi luin Laura Honkasalon kirjan Sinun lapsesi eivät ole sinun.

Tiistai: Olin koko päivän lomalla Tukholmassa. Vietimme vappupäivää mm. lounastamalla Seyhmusissa sekä hengailemalla Hammarby sjöstadissa. Illalla matkustimme laivalla Tukholmasta Turkuun.

Keskiviikko: Heräsin aamulla Turusta. Heti aamulla annoin puhelinhaastattelun YLEn ykkösaamuun Talvivaaran kaivoksesta. Kaivostoiminta pitäisi keskeyttää kunnes ympäristöongelmat on saatu kuriin. Lounaalla kävin ystäväni Peggy Bauerin kanssa ja iltapäivällä annoin haastattelun YLE TV2:n Suora linja -ohjelmaan kansalaisaktivismista.  Luonto-Liiton toimistolla hoidin henkilöstö- ja hallintoasioita. Illalla olin vauvan kanssa, kävin juoksemassa ja kahlasin sähköposteja.

Torstai: Olimme aamulla neuvolassa ja 8 kk lääkärintarkastuksessa. Vauva voi hyvin ja on kehittynyt erinomaisesti. Luonto-Liiton toimistolla hoidin loman aikana kertyneitä asioita ja valmistelin kolme esitystä tulevan lauantain puhetilaisuuksiin. Lisäksi järjestelin tulevan viikon tapahtumaa, jossa tarjoamme maksutonta aamupalaa helsinkiläisille työmatkapyöräilijöille. Alkuillasta olin vauvan kanssa kuvattavana yhtä lehtijuttua varten.

Perjantai: Vietin aamulla pari tuntia yhden lehden kuvauksissa. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni osallistuin tulevaa kansalaisaloitetta valmistelevan kampanjan ohjausryhmän kokouksessa. Lounaan jälkeen kävin Greenpeacen toimistolla ilmastolaki-kokouksessa ja tämän jälkeen olin tapaamassa liikenneministerin erityisavustajaa samasta aiheesta. Päivän päätteeksi kävin vielä Suomen Luonnonsuojelun Säätiön 50-vuotisjuhlatilaisuudessa. Tilaisuudessa Luonto-Liitto sai säätiön apurahan valtion omistamien METSO- ja suojeluarvoja omaavien alueiden luontoarvojen selvittämiseen Länsi-Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaan kaakkoisosassa.

Lauantai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle. Aamupäivällä puhuin ensin Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden Nuori vihreä kurssilla kansalaistoiminnasta sekä esittelin Luonto-Liiton toimintaa. Tämän jälkeen kerroin Luonto-Liiton piiritapaamisessa järjestön jäsenrakenteesta. Iltapäivällä pyöräilin Intian leikkipuistoon, jossa olin puhumassa ekovanhemmuudesta ”Pellossa kasvanut” -tilaisuudessa.

Sunnuntai: Nukuin pitkään, olin vauvan kanssa ja luin lehtiä. Vihreässä Langassa oli Erkki Perälän hieno haastattelu otsikolla ”Erilainen nuori”. Jutun mukaan ”Kokemukset junnaavasta lainvalmistelutyöstä sekä yhteistyöprojektit Luonto-Liiton pääsihteerin Leo Straniuksen kanssa vaikuttivat vahvasti Erkki Perälän näkemyksiin demokratiasta.” Hassua. Ajattelen itse samoin. Erkki Perälä kun on vaikuttanut voimakkaasti omiin demokratiakäsityksiini. Päivällä kävin juoksemassa puolimaratonin aikaan 1:36:42 (keskimääräinen vauhti 4:35/km). Iltapäivällä myös Meri tuli kylään. Päivän mittaan valmistelin tulevan viikon juttuja ja olin vauvan kanssa.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikko 17

2 kommenttia artikkeliin ”Viikkopäiväkirja 18 (30.4.-6.5.2012)”

  1. Muutama vinkki rengasliinan käyttöön: liina kannattaa levittää olkapäälle ja myös selästä vetäistä alemmas, renkaat mahdollisimman lähelle olkapäätä (kiristely on helpompaa ja paino jakautuu paremmin). Ennen kuin lapsen laittaa kyytiin, renkaat voivat olla jopa olkapään päällä ja pussi melko kireällä jo valmiiksi, sitten lapsi kyytiin ja lopullinen kiristely, jolloin renkaat siirtyvät solisluun alle. Näin jaksaa ainakin kymppikiloista kanniskella edelleenkin.

    Vastaa

Jätä kommentti