Voisiko aamun paremmin aloittaa: Pyöräilijöille maksutonta aamupalaa

Helsingin polkupyöräilijät (HePo), Oranssi, Luonto-Liitto ja Reilun kaupan edistämisyhdistys tarjosivat tänään (8.5.) Helsingissä Sörnäisten Rantatien varressa maksutonta aamupalaa kaikille työmatkapyöräilijöille.

Tapahtuman tarkoitus oli muistuttaa työmatkapyöräilyn hyödyistä. Samassa yhteydessä öljyttiin myös ketjuja, pumpattiin renkaita sekä annettiin pyöräilyvinkkejä.

Tapahtuman suosio ylitti kaikki odotukset.

Tilaisuuteen varatut reilut 500 aamupalasämpylää katosivat parempiin suihin alta aikayksikön. Välillä aamupalapisteen eteen kasaantui kymmenien metrien jono. Siitä huolimatta ihmiset vaikuttivat tyytyväisiltä ja kävivät erikseen kiittämässä ja kannustamassa meitä järjestäjiä.

Olin itse paikalla pari tuntia. Yleisin palaute työmatkapyöräilijöiden joukosta oli hymyn kera lausuttu ”Kiitos!”, ”Aivan mahtavaa!”, ”Näitä lisää!” ja ”Milloin tämän on seuraavan kerran?” Yksi pyöräilijä oli omien sanojensa mukaan tullut paikalle pyöräillen Loviisasta asti.

Aamupalalla halusimme palkita pyöräilijöitä ekologisen työmatkaliikkumisen edistämisestä. Kyseessä oli yksi valtakunnallisen pyöräilyviikon tapahtuma.

Työmatkapyöräilijän kunto kohenee ja työpäivä alkaa virkistyneenä. Yksilön lisäksi koko yhteiskunta hyötyy työmatkapyöräilystä. Myös yksittäinen työyhteisö hyötyy työmatkapyöräilystä vähäisempinä sairauspoissaoloina ja parempana työtehona. Investoinnit pyöräilyyn ovat samalla satsauksia nuorisoon ja liikkumisen tasa-arvoisuuteen yleisemminkin. Sitä paitsi pyöräilyn ja kävelyn edistäminen on välttämätöntä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Alla on vielä valtakunnallisen pyöräilyviikon verkkosivuilta poimitut 10 syytä pyöräillä:

1. Pyöräily on hauskaa ja helppoa
2. Pyöräily kohottaa kuntoa
3. Pyöräily on hyvä apu painonhallintaan
4. Säännöllinen pyöräily edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia
5. Pyöräily vähentää sairastumisriskiä ja lisää elinvuosia
6. Lisää pyöräilyä – vähemmän kasvihuonepäästöjä ja puhtaampi ilma
7. Pyöräily on melutonta
8. Pyöräily on edullista
9. Pyörä on nopein kulkuneuvo lyhyillä (alle 7 km) matkoilla
10. Pyöräilijä on vapaa ja riippumaton aikatauluista ja ruuhkista

Kiitos kaikille osallistuneille! Toivottavasti saadaan järjestettyä vastaava pian uudestaan!

2 kommenttia artikkeliin ”Voisiko aamun paremmin aloittaa: Pyöräilijöille maksutonta aamupalaa”

  1. Kiitos Leo raportista ja kuvista! Oma työmatkareittini kulkee kaupungin toisessa sivussa, niin en päässyt itse kuvaamaan, ja tämä kertomus oli ensimmäinen mitä tästä uutisesta löytyi. Eläköön HePo!

    Vastaa

Jätä kommentti