Viikkopäiväkirja 14 (2.4.-8.4.2012)

Maanantai: Kävin aamulla juoksemassa ja kirjoitin ekoisiblogin kantorepun puolesta. Luonto-Liiton toimistolle pyöräillessäni ajattelin, että kiva kun lumet sulavat jälleen kerran – jo toisen kerran tänä keväänä. Toimistolla haastattelin tulevaa työharjoittelijaa, vedin toimistokokouksen ja työntekijöiden venyttelyn sekä johtoryhmän kokouksen.  Pitkin päivää hoitelin erilaisia hallinto- ja henkilöstöasioita. Illan olin kotona vauvan kanssa. Samalla päätimme ilmoittautua koko perheen voimin Luonto-Liiton perheleireille tulevana kesänä.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle. Aamupäivällä tiedotimme seuraavan päivän Anna suden elää! -mielenosoituksesta sekä kokoustimme yhdessä muiden ympäristöjärjestöjohtajien kanssa. Lounaalla pidin vauvaa ja kävin hakemassa VR:ltä junaliput tulevaa Tukholma-Malmö -matkaamme varten. Iltapäivällä kokoonnuimme tulevan kansalaisaloitekampanjan ohjausryhmän kanssa ja haastattelin tulevaa työharjoittelijaa. Päivän päätteeksi osallistuin vielä Voima Kustannus Oy:n ja Into Kustannus Oy:n hallituksen kokouksiin. Illan olin vauvan ja sähköpostien kanssa.

Keskiviikko: Olin aamupäivällä Aaro Harjun valmennuksessa. Keskustelimme toiminnan strategisesta suunnittelusta. Lisäksi kävimme Luonto-Liiton valtuuston puheenjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan kanssa läpi tulevaa kevätvaltuuston kokousta sekä vedin työhyvinvointiryhmän kokousta. Lounaan jälkeen hoidin henkilöstö- ja hallintoasioita. Iltapäiväksi lähdin Anna suden elää -mielenosoitukseen. Päivän päätteeksi istuin vielä Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolla palkitsemistyöryhmän kokouksessa. Illalla olin sähköpostien ja vauvan kanssa. Samalla alkoi reilun viikon mittainen loma!

Torstai: Aloitin loman. Kävin aamulla juoksemassa. Aamupäivän olin vauvan kanssa. Luonto-Liiton kevätseurannassa edellisen viikonlopun lumipeite hidasti kevään etenemistä. Lisäksi tiedotimme jo aiemmin viikolla metsähallitukselle, maa- ja metsätalousministeriölle ja ympäristöministeriölle lähettämästämme aloitteesta luonto- ja virkistysarvoja sisältävien valtion maiden myynnin rajoittamiseksi. Aiheesta teki ison jutun mm. YLE:n TV-uutiset ja verkkouutiset. Iltapäivällä luin Åsa Schwarzin kirjan Nefilit. Hyvän romaanin tunnistaa siitä, että se on pakko lukea saman tien loppuun. Päivän päätteeksi kävin läpi vielä sähköpostit ja mietin pääsiäisen menovinkit. Illan olin Annukan kanssa.

Perjantai: Nukuin aamulla pitkään. Aamupäivän olin vauvan kanssa. Iltapäivällä siivosin ja kirjoitin tekstin susiensuojelun puolesta. Päivän mittaan luin Matti Salmisen kirjoittaman kirjan Yrjö Kallisen elämä & totuus. Vihreä Lanka kysyi uusimmalla numerossaan (7/2012) mikä on aikamme Titanic. Aikamme Titanic on omasta mielestäni tietysti talouskasvu. Päivän päätteeksi kävimme Annukan ja vauvan kanssa juoksemassa. Illan vietimme yhdessä relaillen ja keskustellen.

Lauantai: Nukuin aamulla pitkään. Aamupäivällä valmistelin seuraavan viikonlopun esitystä Suomen mielenterveysseuran järjestöpäiville ja liittokokoukseen. Iltapäivällä olin vauvan kanssa. Päivän päätteeksi kävin vaunujen kanssa juoksemassa Käpylästä Töölönlahdelle ja sen pari kertaa ympäri. Samalla kuuntelin epäuskoisena BBC:n One Planet podcastista (6.4. lähetys) professori S. Matthew Liaon haastattelua human engineeringistä. Niin. Pitäisikö meidän geoengineeringin eli maapallon muokkaamisen sijaan muokata ihmistä, jotta voisimme helpommin vastata ilmastohaasteeseen? Aiheesta on ollut juttu myös esimerkiksi Guardianissa. Päivän mittaan luin Colin Beavanin kirjan Ekovuosi Manhattanilla. Mieleen jäi erityisesti Beavanin näkökulma edistyksestä: Asioiden pitäminen sellaisina kuin ne ovat, ei ole edistystä. Edistystä on se, että pyrimme johonkin parempaan.

Sunnuntai: Kävin aamulla juoksemassa Vanhankaupunginlahden ympäri. Reitti oli vielä yllättävän luminen ja jäinen. Päivän mittaan tein hiukan kirjoitushommia. Iltapäivän ja alkuillan olin vauvan kanssa. Päivän mittaan luin Pekka Harju-Autin, Aleksi Neuvosen ja Louna Hakkaraisen toimittaman kirjan Ympäristötietoisuus – suomalaiset 2010-lukua tekemässä.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: https://leostranius.fi/2012/04/viikkopaivakirja-13-26-3-1-4-2012/

Jätä kommentti