Kuukauden vieraana Dynamossa

Kävin torstaina (24.11.) kuukauden vieraana mainostoimisto Dynamossa Helsingin Kaisaniemessä.

Peggy Bauer oli loihtinut tilaisuuteen todella maukasta vegaaniruokaaa. Session aluksi esittelin hiukan itseäni ja elämäntapavalintojani. Tämän jälkeen puhuin ruoasta ja sen ympäristövaikutuksista.

Erityisesti halusin kiinnittää huomiota kolmeen seikkaan:
– Ruokakassin materiaalin sijaan kannattaa kiinnittää huomiota kassin sisältöön.
– Alkuperämaan sijaan kannattaa kiinnittää huomiota omiin kauppamatkoihin.
– Pakkausten sijaan kannattaa kiinnittää huomiota ruuan hävikin ehkäisemiseen.

Aiheesta olen kirjoittanut tarkemmin myös kulutus.fi -blogiin: Harhaluuloja ruuan ympäristövaikutuksista.

Lopuksi minulta kysyttiin vielä sitä, mitä teen kun pistän elämän risaiseksi. Hauska kysymys, johon oli oikeastaan aika vaikea vastata. Itse kun ajattelen, että juuri se merkityksellinen ja mielekäs tekeminen on sitä itseään, kaikkein parasta. Lopuksi vastasin kuitenkin näin.

Miten sitten elää nykymaailmassa hyvää elämää? Itse olen ottanut lähtökohdaksi onnellisuuden, kohtuullisuuden ja ekologisuuden. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pyrin päivittäin vaalimaan seuraavia asioita:

– Innostus ja energia
– Rikastava vuorovaikutus
– Oppiminen
– Kiitollisuus
– Vierailut epämukavuusalueella.

Ja miten elämässä voi sitten onnistua. Onnistumisen resepti on seuraava: Kyse ei ole niinkään siitä, etteikö meillä olisi tietoja, taitoja ja motivaatiota. Kyse on pikemminkin siitä, että meiltä puuttuu rohkeutta yrittää ja uskallusta kohdata mahdollisia epäonnistumisia. Tarvitaan enemmän häpeämätöntä toimintaa ja tekemistä, pelon sijaan rohkeutta.

Inspiroiva ja hyvä keskustelu! Dynanomassa oli hyvä meininki ja halu tehdä hyviä asioita. Keskustelun päätteeksi Dynamo lahjoitti Luonto-Liitolle vielä kaiken lisäksi muutaman tunnin vapaaehtoistyötä!

Iso kiitos ja toivottavasti nähdään taas!

 

Jätä kommentti