Viikkopäiväkirja 42 (17.-23.10.2011)

Maanantai: Kävin aamulla juoksemassa ja viimeistelin ekoisi-blogin tutin hyvistä ja huonoista puolista. Luonto-Liiton toimistolla kävin ihmisten kanssa läpi viikonlopun hallituksen päätöksiä. Lounaalla olin ympäristöministeriön valtiosihteeri Katariina Poskiparran kanssa. Iltapäivällä vedin toimistokokousta, kävimme läpi henkilöstön kanssa tehtyä työpaikan riskikartoitusta ja vastasin Kainuun Sanomille petomatkailusta. Työpäivän päätteeksi toimin paneelikeskustelun puheenjohtajana Luonto-Liiton järjestämässä petomatkailuseminaarissa aiheesta, miten suurpetomatkailua voitaisiin edistää Suomessa. Kotiin pyöräilin Hakaniemen torin kautta, jossa järjestettiin Asunnottomien yö. Samalla muistelin itsekin omia kokemuksia asunnottomuudesta.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja hengailin vauvan kanssa. Luonto-Liiton toimistolla valmistelin syyskokoukseen liittyviä asioita, tapasin Reilun kaupan edistämisyhdistyksen Reeta Partasen ja vastasin Tunturi BikeStyle-lehden haastatteluun pyöräilystä. Lisäksi kävin läpi sähköposteja ja tein toimistokatselmuksen. Illan vietin kotona Annukan ja vauvan kanssa. Lisäksi kävimme iltakävelyllä Kumpulassa (ks. kuva).

Keskiviikko: Kävin aamulla juoksemassa ensimmäistä kertaa vauvan ja vaunujen kanssa. Hyvin sujui. Lisäksi julkaisin blogikirjoituksen sampoon poisjättämisestä. Luonto-Liiton toimistolla valmistelin syyskokousta, viimeistelin 9 kuukauden toimintakertomusta sekä hoitelin HR- ja IT-asioita. Päivän päätteeksi pyöräilin Espoon Barona Areenalle kuuntelemaan Ihmisarvon päivän kunniaksi mm. Pekka Himasta, Desmond Tutua ja Martti Ahtisaarta. Illalla katsoimme ykkösdokumentin ympäristösotureista.

Torstai: Nukuin aamulla pitkään ja hengailin vauvan kanssa. Tarkoituksena oli viettää vapaapäivä, mutta ajauduin lopulta hoitelemaan eri työtehtäviä – keskustelin yhdestä tiedotteesta, hoidin Luonto-Liiton materiaalitilauksia koskevan sähköpostilaatikon ja työterveyteen liittyviä sopimusasioita sekä kävin läpi ja korjailin tulevan vuoden budjettia. Päivällä kävimme vauvan kanssa neuvolassa ja lääkärintarkastuksessa, valmistin ruokaa ja hoitelin pyykkejä. Iltapäivän vietin vauvan kanssa ja illan istuin johtamassa puhetta Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin hallituksen kokouksessa. Yksityiskohtaisen kuvauksen päivästäni voi lukea täältä: Ekoisi – osa 21: Vapaapäivä vauvan kanssa.

Perjantai: Kävin aamulla OK-opintokeskuksen järjestöjohtajille tarkoitetussa aamiaistapaamisessa. Tilaiuudessa EVA:n tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto esitteli Iso-Britannian ”Big Society” -analyysiaan. Ajatuksessa on paljon hyvää. Siis päätösvaltaa alaspäin, monituottajuus ja kilpailu, voimaannuttaminen ja osallistaminen, läpinäkyvyys, yhteisöllisyys. Aamiaistilaisuuden jälkeen kävin Kehys ry:ssä ympäristö- ja kehitysryhmän kokouksessa. Lounaan jälkeen valmistelin Luonto-Liiton syyskokousmateriaaleja ja vastasin Maaseudun Tulevaisuudelle petomatkailun näkymiin Suomessa. Päivän päätteeksi kävin vielä läpi viikon aikana kasaantuneet sähköpostit. Alkuillasta olin vauvan kanssa kun Annukka hoiteli väitöskirjaan liittyviä asioita ja siivosin.

Lauantai: Nukuin pitkään ja hengailin aamulla vauvan kanssa. Kävin juoksemassa ja siivosin. Iltapäivällä kyläilimme Päivin ja Jannen luona. Samalla saimme nauttia Jannen erinomaisesta kokkikoulusta. Illalla katsoimme Kennedy-dokumenttia ja Pernilla Augustin ohjaaman elokuvan Sovinto.

Sunnuntai: Hengailin aamulla vauvan kanssa ja kävin juoksemassa Vanhankaupunginlahden ympäri. Iltapäivällä otimme vauvan arjesta eli pissaamisesta, kylvettämisestä, imetyksestä ja leikittämisestä itsellemme muistoksi videot. Iltapäivän ja illan mittaan tein kirjoitushommia ja valmistauduin tulevaan viikkoon, teimme ruokaa, kävimme iltapäivätorkuilla ja nautimme yhteisestä ajasta.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: Viikkopäiväkirja 41 (10.-16.10.2011)

Jätä kommentti