Viikkopäiväkirja 38 (19.-26.9.2011)

Maanantai: Hoidin aamulla kotiaskareita ja kävin juoksemassa. Tämän jälkeen olikin aika antaa vauvalle ja Annukalle suukko sekä lähteä kahden viikon isyysvapaan jälkeen töihin Luonto-Liiton toimistolle. Aamupäivällä vaihdoin ihmisten kanssa kuulumisia ja kokosin vuoden 2012 toimintasuunnitelmaa. Lounaan ja viikoittaisen toimistokokouksen jälkeen iltapäivä vierähti tulevaa hallituksen kokousta ja siihen liittyvää materiaalia valmistellessa. Pyöräiltyäni kotiin pidimme vielä Luonto-Liiton puheenjohtajiston puhelinkokouksen, jossa kävimme läpi tulevan perjantain hallituksen kokouksen esityslistan. Illalla kävin läpi sähköposteja.

Tiistai: Viimeistelin aamulla koulutusmateriaalin Jyväskylän aikuisopiston JET-kurssille. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni kävin läpi koko päivän isyysvapaan aikana kerääntyneitä sähköposteja ja etanapostia sekä hoidin joitakin talous- ja hallintoasioita. Illan vietin Annukan ja Vauvan kanssa. Pohdimme Vauvalle nimeä ja katsoimme YLE areenalta dokumentin Kennedyistä.

Keskiviikko: Hyppäsin aamujunaan ja suuntasin kohti Jyväskylää. Toimin kouluttajana aikuisopiston johtamistaidon erikoisammattitutkintoa (JET) tekeville järjestöjohtamisen haasteista, yhteiskuntavastuusta ja yritysyhteistyöstä. Paikallisille järjestöjohtajille oli todella ilo luennoida. Porukka oli tosi aktiivista ja samalla sai itsekin päivitettyä tietoa järjestömaailmasta. Paluumatkalla hoitelin työjuttuja ja valmistelin viikonlopun esitystä järjestötyön uusista tuulista. Puhelimessa Sari Aalto-Matturi totesi vauva-arjen ja töiden yhteensovittamisesta osuvasti: Työpaikalla pitää olla nyt tehokkaampi ja kotona nöyrempi. Illalla luin uudestaan Viktor Franklinin koskettavan teoksen Ihmisyyden rajalla.

Torstai: Kävin aamulla juoksemassa raikkaassa syysilmassa. Töihin pyöräiltyäni haastattelin tulevaa harjoittelijaa ja vaihdoin kuulumisia työntekijöiden kanssa. Sähköpostien ja lounaan jälkeen pyöräilin Käpylään. Kävimme Annukan ja vauvan kanssa neuvolassa. Iltapäivän päätteeksi tein lähitöitä kotoa käsin. Valmistelin mm. Luonto-Liiton vuoden 2012 budjettiesitykset. Illalla vuodatin blogiini vauva-arjen keskellä näkemykseni EU:n rikkidirektiivistä: Rikkidirektiivi: Ympäristö- ja terveys vastaan teollisuuden kilpailukyky.

Perjantai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin aamupalalle Cafe Engeliin. Keskustelimme tunnin verran ympäristöministeri Ville Niinistön erityisavustaja Elina Moision kanssa ajankohtaisista ympäristökysymyksistä. Tämän jälkeen siirryin Luonto-Liiton toimistolle käymään läpi sähköposteja. Pikaisen lounaan jälkeen osallistuin ympäristöjournalistien 20-vuotisjuhlaseminaarin paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli ”Kohtuutalous (degrowth): Toiveajattelua vai tulevaisuuden mahdollisuus?” Illan istuin Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa. Kokouksen jälkeen hyppäsin yöjunaan ja suuntasin kohti Oulua.

Lauantai: Viikonlopun alkajaisiksi oli luvassa 24 tunnin Etelä-Suomen kierros: Helsinki – Oulu – Kajaani – Nurmes – Joensuu – Helsinki. Oulussa kävin aamukävelyllä, Kajaanissa vaihdoin junan autokyytiin, Nurmeksessa olin puhumassa järjestötoiminnan uusista tuulista ja Joensuussa istuin siskoni kanssa kahvilassa sekä kävin syömässä. Paluumatkalla Joensuusta Helsinkiin hoitelin junassa menneen ja tulevan viikon hommia.

Sunnuntai:  Nukuin aamulla pitkään. Aamupäivällä naapurimme Sanna ja Carlo kävivät kylässä katsomassa vauvaa. Vierailun jälkeen imuroin, kastelin kukat, pyyhin pölyt ja pesin vessan. Iltapäivän aluksi kävimme Annukan, vauvan, Elinan, Kuuran ja Piin kanssa Bistro Artesanassa myöhäisellä brussilla. Naapuripöydässä istuivat myös mm. Laura ja Kaisu. Kotiin tultuani vietin aikaa vauvan kanssa, tein kirjoitushommia ja kävin parin tunnin juoksulenkillä.

Edellinen viikko on luettavissa täältä: Ekoisin viikkopäiväkirja 37 (12.-18.9.2011)

Jätä kommentti