Työmatkapyöräilyn iloja

Työmatkapyöräillessä tulee havaittua mitä mielenkiintoisempia asioita. Tänään (23.9.2011)  aamulla Käpylästä Pasilan läpi keskustaan pyöräillessäni, joku oli jättänyt rikkinäisen  sängyn ja kasan roskia keskelle kevyen liikenteen väylää (kuvassa).

Olisi varmasti ollut kansalaisvelvollisuus jäädä siivoamaan paikkaa tai ilmoittaa asiasta johonkin. En kuitenkaan keksinyt ketään, kenelle soittaa, eikä itsellänikään ollut aikaa jäädä paikan päälle hommiin. Näin ollen toimin kuten kaikki muutkin sillä hetkellä paikan ohi kulkeneet. Jatkoin matkaa.

Mitä olisi pitänyt tehdä?

Suosittelen kaikille lämpimästi liittymistä mukaan Roska päivässä.-liikkeeseen.

EDIT: Sosiaalinen media pelasti minut jälleen ja sain ohjeet (kiitos Tuomas Viskari!), kuinka näissä tilanteissa tulee toimia. Käytännössä kannattaa ottaa yhteyttä kaupungin Rakennusvirastoon. Soittelin välittömästi sinne ja ystävällinen asiakaspalvelija lupasi, että homma hoidetaan pois päiväjärjestyksestä.

Jätä kommentti