Vegaanin ruokapäiväkirja 13.6.-19.6.2011

Pidin viime viikon aikana ruokapäiväkirjaa.

Olen aiemminkin pitänyt vastaavaa ruokapäiväkirjaa. Kuulisin kuitenkin mielelläni, miten tätä voisi vielä viedä ekologisempaan ja terveellisempään suuntaan.

Maanantai 13.6.2011
Aamupala klo 9.00
– Neljän viljan luomupuuroa, auringonkukan siemeniä, soijarouhetta ja soijamaitoja
Lounas klo 12.00
– Riisiä, tofua ja vihanneksia, kevätkääryleitä, salaattia
Välipala klo 15.00
– Omenaa, banaania, viinirypäleitä ja välipalakeksejä (cream cracker)
Päivällinen klo 19.00
– Perunoita ja kasvisnakkeja (vehnäproteiini 30%), kurkku-omena-salaattia, karjalanpiirakoita, paistettuja auringonkukan siemeniä ja cashew-pähkinöitä, soijajugurtti-kastiketta, leipää sekä banaania, soijamaitoa ja mansikoita

Tiistai 14.6.2011
Aamupala klo 7.00
– Neljän viljan luomupuuroa, auringonkukan siemeniä, soijarouhetta ja soijamaitoja
Lounas klo 13.00
– Riisiä, papuja ja juureksia + kurkkusalaattia, hedelmäsalaatti ja leipää
Välipala klo 15.00
– Hedelmiä (appelsiinia, viinirypäleitä, päärynää, hunajamelonia)
Päivällinen klo 18.00
– Perunaa, juureksia (porkkanaa, lanttua) ja cashew-pähkinöitä + perunarieskaa
Iltapala klo 22.00
– Leipää, kaurajugurtti, auringonkukan siemeniä ja cashew-pähkinöitä

Keskiviikko 15.6.2011
Aamupala klo 7.00
– Neljän viljan luomupuuroa, auringonkukan siemeniä, soijarouhetta ja soijamaitoja, riisipuuroa, ruisleipä
Lounas klo 13.00
– Perunamuusia, papuja, vihanneksia ja salaattia, ruusunmarjakiisseliä + leipää
Välipala klo 15.00
– Hedelmiä (appelsiinia, banaania, viinirypäleitä, vesi- ja hunajamelonia)
Päivällinen klo 18.00
– Vihersalaattia ja tomaattia
Iltapala klo 22.00
– Nuudelia ja soijarouhetta, ruisleipää, karjalanpiirakoita

Torstai 16.6.2011
Aamupala klo 7.30
– Neljän viljan luomupuuroa, auringonkukan siemeniä, soijarouhetta ja soijamaitoja, vihannessämpylä
Lounas klo 12.00
– Peruna-, juures- ja linssikeitto + leipää ja hedelmäsalaatti
Välipala klo 17.00
– Hedelmiä (banaania ja kiwi-hedelmiä)
Päivällinen klo 18.00
– Viher- ja tofusalaatti + leipää
Iltapala klo 01:30
– Karjalanpiirakoita ja tofu-pihvejä

Perjantai 17.6.2011
Aamupala klo 8.00
– Neljän viljan luomupuuroa, auringonkukan siemeniä, soijarouhetta ja soijamaitoja
Lounas klo 13.00
– Ratatui ja tofupohvit + leipää
Välipala klo 16.00
– Hedelmiä (viinirypäleitä, appelsiinia, banaania, hunajamelonia) ja riisikakkuja
Iltapala klo 00.00
– Ruisleipä seitanpihvillä ja karjalanpiirakoita

Lauantai 18.6.2011
Aamupala klo 11.00
– Neljän viljan luomupuuroa, auringonkukan siemeniä, soijarouhetta ja soijamaitoja
Välipala klo 13.00
– Leipää ja humusta + viinirypäleitä
Välipala klo 17.00
– Leipää ja kaurajugurttia
Päivällinen klo 20.00
– Ranskanperunoita ja kasvisnakkeja + salaattia ja soijajugurttikastiketta

Sunnuntai 19.6.2011
Lounas klo 13.00
– Pastaa, tofu-tomaattikastiketta ja auringonkukansiemeniä, vihersalaattia, soijajugurtti
Iltapala klo 21.00
– Pastaa, tofu-tomaattikastiketta ja auringonkukansiemeniä + ruisleipää

5 kommenttia artikkeliin ”Vegaanin ruokapäiväkirja 13.6.-19.6.2011”

  1. Kuinka paljon käytät kotimaisia luonnonantimia? Veikkaan ettei teillä ole pakastinta, mutta onko pakastelokeroa johon voisi säilöä mustikoita, puolukoita, viinimarjoja jne…Puolukoista ja viinimarjoista saa ihanaa puuroa, tulevalle pienokaiselle voisi keittää vadelmista ja mustikoista kiisseliä jne.
    Entä pinaatti ja nokkonen? Niistä saisi hyvät letut.
    Mukavaa ja ekologista kesää:)
    T; Rea

    Vastaa
    • Moi Rea

      Kiitos kommentitsta! Yllättävän vähän tulee itse marjastettua. Nokkosia ollaan jonkin verran kerätty. Lähinnä ostetaan pakastemarjoja ja säilötään se mikä saadaan muilta. Kyllä meillä siis sellainen jääkaapin yhteydessä oleva pakastin on.

      Aurinkoista ja ekologista kesää myös sinulle!
      Parhain terkuin
      -Leo

      Vastaa
  2. Rohkaistun kommentoimaan yhtä yksityiskohtaa, vaikka näin kalan ja maitotuotteiden käyttäjänä en oikein voikaan esittää parannuksia vegaaniruokavalioon… 🙂 Olen omassa eklektisessä ruokavaliossani pyrkinyt korvaamaan riisin ohralla, sillä riisin viljelystä syntyy ymmärtääkseni melkoiset metaanipäästöt (lienet tosin asiasta perillä minua paremmin). Ohran basmatiriisiin verrattuna pitkä keittoaika oli pieni miinus, mutta tänä keväänä löysin lähi-Valtsusta uudenlaista täysjyväohraa, joka kypsyy kahdeksassa minuutissa. Myös tämän ohran maku on mielestäni neutraalimpi kuin tavallisissa ohrasuurimoissa. Toki ohra ei sittenkään maistu samalta kuin jasmiini- tai basmatiriisi, mikä on huomionarvoinen seikka kaikille aasialaisen ruuan ystäville!

    Vastaa

Jätä kommentti