Viikkopäiväkirja 23 (13.-19.6.2011)

Maanantai: Kävin aamulla juoksemassa sekä valmistelin Luonto-Liiton hallituksen kokousta ja tulevan viikon aikatauluja. Lisäksi laskin todellisen palkkani Pekka Harju-Autin kehittämällä REAYSO-kaavalla. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja osallistuin Ympäristöareenan hallituksen kokoukseen. Illalla tarjosimme Jannelle ja Karoliinalle kevyen kesäpäivällisen. Päivän päätteeksi fiksasin vielä Annukan polkupyörän. Marjo Jääskä oli kirjoittanut kivan kirja-arvion Ekopop-teoksesta.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin säätytalolle hallitusneuvotteluihin. Päivän mittaan osallistuin Vihreiden ryhmäkokoukseen, ympäristöpolitiikkaa käsittelevän ryhmän kokouksiin ja elinkeinopolitiikkaa koskevan ryhmän kokoukseen. Lisäksi kartoitimme mahdollisia leikkauskohteita, jotta saisimme lisää rahaa luonnonsuojeluun. Päivän lomassa hoitelin sähköposteja ja Luonto-Liiton asioita. Markus ”uku” Laitinen oli kirjoittanut hienon blogimerkinnän Ekopop-kirjasta.

Keskiviikko: Aamulla luin hiilineutraalisuutta käsitelevän kirjan käsikirjoitusta ja pyöräilin säätytalolle hallitusneuvotteluihin. Aamupäivällä osallistuin ryhmäkokoukseen ja ympäristöpolitiikkaa käsittelevän ryhmän kokoukseen. Iltapäivän aluksi kävin luennoimassa ympäristö- ja ilmastoystävällisestä ruuasta. Iltapäivällä hoidin sähköposteja ja työasioita. Hallitusneuvottelut jatkuivat johtoryhmän käsitellessä avoimia kysymyksiä. Myös Vihreiden neuvotteluryhmä piti vielä oman kokouksen.

Torstai: Pyöräilin aamulla säätytalolle hallitusneuvotteluihin. Maan ystävien Polttava Kysymys –kampanjan aktiivit ovat olleet joka aamu vastassa banderollin kanssa: ”Suomi pystyy! -40 % 2020 / Ilmastolaki nyt.” Aamulla osallistuin Vihreiden ryhmäkokoukseen. Neuvotteluissa johtoryhmä jatkoi kiistakysymysten ratkomista. Itse livahdin iltapäivällä Luonto-Liiton toimistolle hoitamaan henkilöstöasioita ja osallistumaan Miljan ja Marian läksiäisjuhliin. Illaksi palasin säätytalolle. Viimeisenä väänsimme Ympäristöpolitiikka-ryhmässä vielä 20 000 hehtaaria lisää METSO-ohjelmaan ja vaadimme lisää rahaa luonnonsuojeluluun. Asia jäi johtoryhmän ratkaistavaksi. Kotiin tulin yöllä klo 2.00.

Perjantai: Pyöräilin aamulla Säätytalolle hallitusneuvotteluihin. Johtoryhmä ja Ville Niinistö sai sovittu 15 miljoonaa lisää luonnonsuojeluun edellisen yön esityksemme pohjalta. Ei hassumpaa. Päivän mittaan johtoryhmä ratkaisi loputkin kiistakysymykset ja väänsi kasaan myös ministerijaon. Vihreät saivat hienosti ympäristöministerin ja kehitysministerin salkut. Lisäksi hallitusohjelma käytiin vielä läpi ja korjattiin sinne jääneet virheet. Tiedotustilaisuuden jälkeen koko neuvotteluporukka kokoontui vielä päätöscocktailille. Kaiken jälkeen piipahdimme vielä Villen ja Nannan kanssa Marian Helmessä. Myös Annukka liittyi seuraan. Hallitusohjelma löytyy täältä ja itselleni mieluisat kohdat täältä: Hallitusohjelma: Kohti hiilineutraalia Suomea.

Lauantai: Nukuimme Annukan kanssa pitkään ja söin rauhallisen aamupuuron. Iltapäiväksi lähdimme Otson 2-vuotissynttäreille Kallioon ja piipahdimme Animalian kirpputorilla. Lisäksi kävimme läpi tulevan kylpyhuoneremontin kuviot ja kesäsuunnitelmat. Illalla katsoimme elokuvan Uranaisia.

Sunnuntai: Kävin aamupäivällä 25,5 km lenkillä. Söimme lounaaksi pastaa. Päivä hurahti sähköposteja ja Luonto-Liiton hommia hoitaessa.

Viikko lukuina

– 14 kokousta
– 1 puhetilaisuus
– 6 blogikirjoitusta

– 41,5 km juoksua
– 69 km pyöräilyä

– 77 tuntia töitä tai vapaaehtoistöitä

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä.

Jätä kommentti