Loputon kevät

Tämä kevät on ollut poikkeuksellinen ja intensiivinen. Luonto-Liiton pääsihteerin tehtävien lisäksi siihen on mm. kuulunut:

Eduskuntavaaliehdokkuus
Ekopop-kirjahankkeen viimeistely
Hallitusneuvottelut

Näiden lisäksi Annukka on jättänyt väitöskirjan esitarkastukseen, olemme valmistautuneet perheen perustamiseen ja kokeneet läheisten ihmisten menetyksiä sekä hoitaneet kylpyhuoneremonttiin liittyviä käytännön järjestelyitä.

Kevään aikana on ollut vain muutama vapaapäivä. Tämä ei haittaisi, mikäli asiat olisivat tapahtuneet hallitusti ja suunnitellusti. Näin on toki osittain ollutkin, mutta kirjahakkeen loppurutistus ja hallitusneuvottelut tulivat yllätyksenä ja pistivät aikataulut uusiksi. Pahoittelut teille kaikille, jotka olette joutuneet osalliseksi aikataulumuutoksista.

Poikkeuksellisen intensiiviset työvaiheet ovat toki hyväksi. Itsensä haastaminen ja säännölliset vierailut epämukavuusalueella tekevät hyvää ja parantavat suorituskykyä.

Tämä ei saa kuitenkaan jatkua liian pitkään ilman lepotaukoja tai vaihtelua. Muuten seurauksena on stressiä. Asiat kasautuvat, arki ja ihmissuhteet jäävät hoitamatta sekä palautuminen hidastuu.

Tänään lähden hautajaisiin. Sitten pitkään venynyt kevät on ohi ja alkaa kesä. Seuraavaksi on toivottavasti aikaa hiukan lomailla ja palautua sekä viettää aikaa läheisten ihmisten kanssa.

Ellei sitten tapahdu taas jotain uutta ja yllättävää.

Jätä kommentti