Viikkopäiväkirja 9 (28.2.-6.3.2011)

Maanantai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle. Ennen hommien aloittamista tutustuin viikonloppuna julkaistuun Kokoomuksen vaaliohjelmaan ja minut kuvattiin Kaisa Lekan vaalivideoon. Olen inspiroituneena seurannut Kaisan pyöräretkiä. Kaisa näyttää omalla esimerkillä millaista on tulevaisuuden hiilineutraali ja ekologinen lomamatkailu.

Lounaalla kävin Maria Vuorelman ja Samuli Sinisalon kanssa 10:10-kampanjaan liittyen. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja istuin VR:n ilmastonmuutosaiheisen kirjoituskilpailun palkintoraadin kokouksessa, jossa valitsimme kilpailun voittajat. Täytyy sanoa, että 4-5-luokkalaisten kirjoitustaso on aivan huikaiseva. Illalla kävin vielä puheenjohtaja Anni Sinnemäen vaalikampanjan avajaisissa.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja valmistauduin Suomen Työväen Säästöpankin STS-killan vaalipaneeliin ja verkkovaikuttamista koskevan selvityksen julkistamistilaisuuteen. Lounaan jälkeen kävin Allianssin Nuorisotyön Kultainen kypärä -palkinnon julkaisutilaisuudessa. Nuorisomyönteisimpänä kansanedustajana palkittiin Paavo Arhinmäki. Tilaisuuden jälkeen sidoin symbolisen nauhan opiskelijoiden järjestämässä tempauksessa opintotuen sitomiseksi indeksiin (lisää aiheesta täältä) ja osallistuin STS-killan vaalipaneeliin Kampin palvelukeskuksessa. Tämän jälkeen siirryin Vanhalle ylioppilastalolle seuraamaan Kepan järjestämää vaalikeskustelua. Illan istuin Suomen luonnonsuojeluliiton ja Luonto-Liiton ilmastopeli-illassa. Samalla käynnistyi myös Ei pöllöjä eduskuntaan -kampanja.

Keskiviikko: Kävin läpi sähköposteja ja valmistauduin verkkovaikuttamista koskevan selvityksen julkaisutilaisuuteen. Luovitin selvityksen ja sen 13 toimenpidesuositusta oikeusministeri Tuija Braxille. Tiedote tilaisuudesta ja itse selvitys löytyy oikeusministeriön sivuilta. Tilaisuuden aluksi en malttanut olla mainitsematta Turun herkullista verkkovaikuttamisesimerkkiä. Aamulla julkaistiin myös juttu, jossa YLE:n Uusi musta kysyi minulta tulenko hulluksi eduskunnassa. Ohessa vastaus: Tuleeko ekojeesus hulluksi eduskunnassa? Lounaan jälkeen kävin aurinkoisella iltapäiväluistelulla Luonto-Liiton toimistojengin kanssa. Suosittelen lämpimästi! Luistelun jälkeen kävin toimistolla ja pyöräilin alkuillaksi Harjun Nuorisotalolle puhumaan Helsingin Vihreiden Nuorten uusien iltaan onnellisuudesta, kohtuullisuudesta ja ekologisuudesta. Illan päätteeksi valmistelin vielä muistion apulaisoikeusasiamiehelle ajankohtaisista ympäristökysymyksistä.

Torstai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin eduskuntatalolle. Tapasimme ympäristöjärjestöedustajien kanssa eduskunnan apulaisoikeusasiamiestä. Päivällä viimeistelin tulevia vaalikampanjavideoita yhdessä Peggyn, Annukan ja Päivin kanssa. Joku oli tehnyt myös erinomaisen ehdotuksen vaali-ilmeestä minulle. Luonto-Liitossa juhlimme metsävastaavan syntymäpäiviä ja alkuillasta piipahdin Vihreiden puoluetoimistolla tapaamassa puoluejohtoa ja muita ehdokkaita. Välissä näpyttelin sähköposteja sen minkä ehdin.

Perjantai: Viimeistelin aamulla nuorisotutkimusverkostolle artikkelin nuorten ja tulevien sukupolvien vaikutusmahdollisuuksien edistämisestä. Aamupäiväksi pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle. Vuorossa oli toimistopäivä. Käytännössä oli siis koko päivä aikaa jutella ihmisten kanssa ja käydä läpi viikon aikana kertyneitä sähköposteja. Alkuillasta johdin puhetta Suomen degrowth-verkoston kokouksessa, jossa ideoimme mm. tulevaa Suomen sosiaalifoorumin seminaaria. Illalla kävimme Annukan kanssa syömässä Meze pointissa ja katsoimme elokuvan Kuninkaan puhe. Kyseessä oli vaikuttava ja pieni tarina ystävyydestä sekä itsensä voittamisesta. Pyöräilymatkalla kotiin piipahdimme vielä Taideteollisen korkeakoulun ekojuhlissa.

Lauantai: Vietimme Annukan kanssa leppoisaa lomapäivää. Nukuimme pitkään ja kävimme yläkerrassa Jukan, Elinan, Kuuran ja Piin luona aamubrunssilla. Iltapäivällä kävimme kaupassa, teimme ruokaa, otimme päivätorkut sekä vaihdoimme kukille mullat ja siivosimme. Illalla kävin vielä juoksemassa.

Sunnuntai: Kirjoitin aamupäivällä pari kolumnia ja kävin pihamme laskiaisriehassa. Tämän jälkeen pyöräilin toiselle puolelle Käpylää Pohjolan aukiolle jakamaan yhdessä Käpylän Vihreiden kanssa vaaliesitteitä ja ilmapalloja. Näin tuli samalla pilotoitua omaa katukampanjakestävyyttä. Hyvältä tuntui. Iltapäivän ja illan valmistelin tulevan viikon esityksiä ja kirjoituksia sekä tein muita vaalivalmisteluun liittyviä hommia.

Kuntoilu ja työtunnit: Viikon aikana kävin juoksemassa 4 kertaa (yhteensä 40 km) ja pyöräilin 75 km sekä tein kerran lihaskuntoharjoittelua. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 84,5 tuntia, josta eduskuntavaalityötä oli yhteensä 30 tuntia.

Kiitollisuus: Olen kiitollinen Annukalle, Peggylle ja kaikille muille tukiryhmäläisille avusta eduskuntavaalien suhteen. Lisäksi olen kiitollinen useista hyvistä jutuista ja uutisista viikon varrella. Erityisen kiitollinen siitä, että minulla on mahdollisuus tuntea niin monia hienoja naisia, jotka olivat päässeet Helsingin Sanomien sunnuntaisivujen sadan parhaan naisen listalle.

Oppiminen: Viikon aikana olen oppinut paljon itsensä voittamisesta. Olen huomannut, että ihmisiä ei kannata esimerkiksi toimistolla mennä heti vaivaamaan kun he astuvat sisään. Olen oppinut paljon katukampanjoinnista, videoiden ja kuvien tekemisestä sekä vaalipaneeleista, ihmisten kohtaamisesta ja vaalikoneista. Lisäksi olen oppinut, että mitä paremmin asiat on mietitty, suunniteltu ja ohjeistettu, sen paremmin ihmisten antama panos voidaan hyödyntää.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikkopäiväkirja 8.

Jätä kommentti