Viikkopäiväkirja 8 (21.-27.2.2011)

Maanantai: Kävin aamulla juoksemassa ja kirjoittelin vaalirahoituksesta. Osallistuin myös Valtiontalouden tarkastusviraston haastatteluun koskien ilmasto- ja energiastrategiaa. Lounaalla kävin tietoyhteiskuntagurun ja pyöräilyn huippuasiantuntija Antti Poikolan kanssa. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta sekä kävin läpi talouspäällikön ja puheenjohtajan kanssa ajankohtaisia juttuja. Alkuillasta osallistuin eduskunnan ympäristö- ja luontoryhmän seminaariin tulevista hallitusohjelmatavoitteista. Luonto-Liitolle tärkeimmät tavoitteet ovat ympäristökasvatus, suurpedot ja kohtuutalous.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle, jossa olin Ylen Uuden mustan haastateltavana. Lounaan jälkeen pidimme palaveria Lapset luontoon -viestintäkampanjasta ja tapasin Sirkku Tuhkasen. Illalla teimme vaalivideoiden leikkausehdotukset Annukan ja Päivin kanssa. Varsinkin epäonnistuneista otoksista koostettavan pätkän yhteydessä saimme nauraa kyyneleet silmissä.

Keskiviikko: Kävin läpi lukemattomia sähköposteja ja tein lihaskuntoharjoittelua. Aamupäivällä pyöräilin Vanhalle ylioppilastalolle Maailman tila 2011 -raportin julkaisutilaisuuteen. Tämän jälkeen istuin palaverissa suunnittelutoimisto Taivaassa koskien Helsingin yliopiston kanssa tehtävää yhteistyötä. Täytyy kyllä sanoa, että mainostoimiston.. eikun suunnittelutoimiston jengillä on tosi hyvä meininki. Iltapäivällä osallistuin ympäristö- ja eläinjärjestöjen turkistarhaus kiellettävä -mielenosoitukseen sekä Setan ja Vapaa Liikkuvuus -verkoston mielenosoitukseen zimbabwelaisen homomiehen puolesta.

Torstai: Viimeistelin muutaman artikkelin ja kävin läpi Luonto-Liiton verkkosivujen tekstejä. Allianssin hallituksen kokouksen jouduin jättämään aikapulan takia väliin. Iltapäivällä luin läpi VR:n ilmastokirjoituskilpailuun tulleet tekstit. Mahtavia kirjoituksia! Olen palkintoraadissa päättämässä yhdessä Suomen ympäristökeskuksen pääjohtaja Lea Kaupin kanssa voittajista. Illan vietin Vihreiden puoluetoimistolla yhdessä muiden eduskuntavaaliehdokkaiden ja kampanjapäälliköiden kanssa. Vaaleja ajatellen Vihreiden tilanne näyttää hyvältä – varsinkin Helsingissä!

Perjantai: Heräsin aamulla tuttuun tapaan rakkaani vierestä (klo 5:15), kävin juoksemassa (13 km), pyöräilin talviauringossa (6 km) Luonto-Liiton toimistolle tekemään huipputyyppien kanssa merkityksellisiä asioita. Voisiko päivä enää paremmin alkaa! Aamupäivän Viisikon kokouksen jälkeen kävimme lounaalla ja tapasin inspiroivien keskustelujen merkeissä muutamaa joensuulaista ystävää erästä talonvaltauskirjahanketta koskien. Loppupäivän kävin läpi viikon aikana tulleita sähköposteja. Illalla siivosimme ja otimme Annukan kanssa rennosti.

Lauantai: Nukuimme Annukan kanssa pitkään, söimme yhdessä aamupalaa lehtien luvun lomassa ja keskustelimme. Iltapäivällä otimme pienet torkut ja kävin juoksemassa. Ruoaksi laitoimme pastaa ja soijarouhetomaattikastiketta. Illaksi lähdimme juhlahumuun. Ensin Marian ja Helin luokse synttärijuhliin Herttoniemeen ja sieltä vielä Hakaniemeen ja Ravintolalaiva Wäiskiin Mintun synttärikemuihin.

Sunnuntai: Kävin läpi sähköposteja ja luin päivän lehden. Vastasin SAK:n, Animalian ja SEY:n, Sivistyksen sekä Hufvudstadsbladetin vaalikoneisiin ja Helsingin Uutisten vaalikyselyyn. Lisäksi kirjoittelin ilmastopolitiikasta artikkelin Ville Niinistön vaalilehteen ja ruoan ohjauskeinoista tekstin Animalian blogiin. Illan valmistelin vielä tulevan viikon esityksiä ja haastatteluja.

Kuntoilu ja työtunnit: Viikon aikana kävin juoksemassa 4 kertaa  (yhteensä 46 km) ja pyöräilin 63 km sekä tein kerran lihaskuntoharjoittelua. Lisäksi Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 77,5 tuntia, josta 24 tuntia eduskuntavaalikampanjatyötä. Tähän mennessä olen käyttänyt eduskuntavaalikampanjaani yhteensä 199 tuntia.

Kiitollisuus: Olen kiitollinen kaikista niistä mainioista tapaamisista huipputyyppien kanssa, joita viikon mittaan on ollut. Erityisen kiitollinen olen ympäristöjärjestöjen hienosta työstä tulevien hallitusohjelmatavoitteiden suhteen. Lisäksi olen kiitollinen, että voin herätä rakkaani vierestä joka aamu hyvien yöunien jälkeen. Myös vaalityö on inspiroinut minua kovasti!

Oppiminen: Vaalikampanjoinnin sekä vaalikoneiden ja kyselyiden myötä olen oppinut valtavasti politiikan eri alueista. Lisäksi olen oppinut sen, että pyöräilyn hehkuttaminen näillä keleillä ei ole omiaan kannustamaan ihmisiä pyöräilemään ja oman onnen jakaminen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa saattaa ahdistaa yllättävän monia.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikkopäiväkirja 7

Jätä kommentti