Viikkopäiväkirja 12 (21.-27.3.2011)

Maanantai: Kävin aamupäivällä läpi sähköposteja ja pistin toimeen viikonlopun valtuuston ja hallituksen kokouksen päätöksiä. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja hyppäsin Kotkaan menevään bussiin. Kotkassa olin puhumassa Energia ja eduskuntavaalit -seminaarissa ydinvoimasta, ilmastonmuutoksesta, kansainvälisestä ilmastopolitiikasta ja ympäristöjärjestöjen hallitusohjelmatavoitteista. Tämän jälkeen hyppäsin jälleen bussiin ja matkasin takaisin Helsinkiin.

Tiistai: Pyöräilin aamulla Luonto-Liiton toimistolle. Kävin läpi talous- ja hallintoasioita sekä viimeistelin toimintakertomusta vuodelta 2010. Iltapäivällä vedin viisikon kokousta sekä luin ja kirjoitin sähköposteja. Illan istuin eduskuntavaalikampanjan tukiryhmän kokouksessa. Tilanne kampanjan suhteen näyttää hyvältä. Kaikki materiaalit ovat valmiita ja seuraavaksi alkaa katukampanjointi. Myös pari tilaisuutta on tulossa.

Keskiviikko: Aamulla herätessä olo oli ensimmäisen kerran yli viikkoon erinomainen. Flunssa oli siis vihdoin ohi. Aamupäiväksi jäin kotiin viilailemaan verkkosivuja ja kirjoittelemaa lyhyitä vastauksia politiikan eri kysymyksiin. Asioita riitti ja tekstiä kertyi seitsemän sivua yli 80 eri aiheesta. Tämän jälkeen pyöräilin iloisena Luonto-Liiton toimistolle käymään läpi sähköposteja ja lounaalle. Iltapäivällä istuin työhyvinvointiryhmän kokouksessa, kävin läpi järjestöpäällikön kanssa tulevan liittokokouksen ohjelmaa ja kirjoitin tekstin vapaaehtoistoiminnasta. Illaksi pyöräilin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle johtamaan puhetta Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokoukseen. Illalla valmistelin seuraavan päivän esitystä aiheesta ”Mikä on kohtuullista maapallolle?”

Torstai: Aamulla kävin pitkästä aikaa juoksemassa. Lisäksi hoidimme aamupäivän aikana eduskuntavaaliesitteiden jakelua yhdessä kampanjapäällikön kanssa. Tämän jälkeen siirryin Luonto-Liiton toimistolle hoitamaan henkilöstö- ja hallintoasioita sekä käymään läpi sähköposteja. Lounaan jälkeen olin Kirkkohallituksessa puhumassa ”Riittääkö kohtuus kaikille?” -seminaarissa. Tämän jälkeen olikin aika kokeilla katukampanjointia. Jaoin eduskuntavaaliesitteitä keskustassa, Hakaniemessä ja Sörnäisissä. Ihmiset kulkevat todella nopeasti ohi ja vain harvojen kanssa syntyy keskustelua. Kolmen tunnin aikana sain menemään noin 500 esitettä. Illalla kirjoittelin sähköposteja ja tein viikonlopun työsuunnitelman. Tässä vielä kuusi vinkkiä, miten voit auttaa eduskuntavaalikampanjoinnissa: Eduskuntavaalit: Mitä voit vielä tehdä?

Perjantai: Kirjoittelin aamulla viikkopäiväkirjaani ja kävin läpi sähköposteja sekä pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle. Päivä hujahti ihmisten kanssa keskustellessa ja henkilöstö- ja hallintoasioita hoidellessa. Tällä viikolla on ollut ilahduttavan vähän kokouksia ja tämä päivä oli kokonaan vapaa kokouksista tai seminaareista. Alkuillasta siirryin eduskuntavaalikampanjan pariin ja olin jakamassa esitteitä Narinkkatorin kulmalla, City-käytävän tuntumassa ja Sörnäisten metroaseman edessä. Parissa tunnissa hujahti 350 esitettä. Illalla kävin vielä läpi sähköposteja ja siivosin. Päivän ilahduttavin uutinen oli tämä: Jo joka viides nuori nainen ei syö lihaa.

Lauantai: Tämä oli viimeinen vapaapäivä ennen eduskuntavaaleja. Nukuin pitkään ja luin lehtiä. Järjestelimme Annukan kanssa pääsiäislomaa, kävimme kaupassa ja ruokimme lintuja sekä otimme iltapäivätorkut. Vihreiden vaalitavoitteet julkaistiin. Illalla kävimme katsomassa Ryhmäteatterissa Eduskunta-näytöksen. Aika karua katsottavaa. Itse pidin enemmän valtuusto-trilogiasta vaikka tämä sainkin miettimään harmaata taloutta vähän uudesta näkökulmasta. Teatterin jälkeen kävimme nauttimassa vegepurilaiset Vegemestassa.

Sunnuntai: Kävin aamulla juoksemassa. Päivä hujahti tulevan viikon esityksiä ja kirjoituksia valmistellessa sekä eduskuntavaalipuuhia hoitaessa.

Viikko lukuina

– 6 kokousta
– 2 puhetilaisuutta/luentoa
– 8 blogikirjoitusta

– 18 km juoksua
– 46 km pyöräilyä

– 52 tuntia töitä tai vapaaehtoistöitä
– 28 tuntia eduskuntavaalikampanjointia
– 850 kpl eduskuntavaaliesitettä jaettu kadulla

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikkopäiväkirja 11

Jätä kommentti