Viikkopäiväkirja 11 (14.-20.3.2011)

Maanantai: Aamulla pidimme lyhyen palaverin eduskuntavaalikampanjapäällikkö Peggyn kanssa ja sovin esitteen painosta sekä kirjoittelin koulutuspolitiikasta. Muuten jäin aamupäiväksi kotiin parantelemaan flunssaa ja lukemaan sähköposteja. Iltapäivällä pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle vetämään viikkopalaveria, jonka jälkeen istuin Ympäristöareenan hallituksen kokouksessa. Välissä annoin haastattelun Aamulehdelle ydinvoimapolitiikasta Suomessa.  Päivän päätteeksi pidimme vielä Luonto-Liiton puheenjohtajiston puhelinpalaverin sekä valmistelin tulevan viikon hallituksen ja valtuuston kokousta.

Tiistai: Osallistuin aamulla Keskustan tiedotus- ja aamiaistilaisuuteen aiheena ”Keskusta edustaa suomalaista kuluttajaa ja puolustaa suomalaista tuottajaa.” Kirjoitin aiheesta tänne: Lihateollisuuden kannattavuuskriisi. Päivä hujahti Luonto-Liiton liittokokousasioita valmistellessa, koulutusten ja tapahtumien raportointia tehdessä ja työhyvinvointikyselyn tuloksia tarkastellessa. Tiedotimme myös susikeskustelusta: Susikeskustelu käy kiivaana poronhoitoalueella. Alkuillaksi siirryin kynttilämielenosoitukseen muistamaan Japanin luonnonkatastrofin uhreja ja vastustamaan ydinvoimaa. Mukana oli noin 2200 ihmistä! Upea tapahtuma, jonka kruunasi huuhkajan saapuminen eduskuntatalon eteen.

Keskiviikko: Hiljaisen kynttilämielenilmauksen jälkeen olin kadottanut ääneni ja olo oli muutenkin heikko. Jäin tekemään hommia kotiin, jotta voisin ottaa samalla vähän rauhallisemmin. Päivä hujahti sähköpostien ja hallintoasioiden kimpussa sekä vaalikonevastauksia viimeistellessä. Illalla kävimme Lissun luona kyläilemässä ja syömässä.

Torstai: Flunssa ja äänen kadottaminen vaivasivat edelleen. Samalla tuli kokonainen viikko täyteen ilman juoksulenkkejä. Toivottavasti olo kohenee pian. Onneksi kevät kuitenkin etenee! Kaikesta huolimatta istuin aamupäivän Smolnassa oikeusministeri Tuija Braxin järjestämässä pyöreän pöydän keskustelutilaisuudessa järjestöjen taloudellisista toimintaedellytyksistä. Lounaan jälkeen vietin iltapäivän Luonto-Liiton toimistolla hoitaen erilaisia juoksevia asioita ja käyden läpi sähköposteja. Alkuillasta osallistuin Vapaa-ajattelijoiden Uskomattomaan vaalipaneeliin. Paneelin jälkeen kävimme Annukan kanssa tekemässä Puoluetoimistolla vielä Leo Stranius -rintanappeja.

Perjantai: Flunssa, kurkku- ja pääkipu sekä tukkoisuus jatkuivat, joten otin aamupäivän rauhallisesti. Kävin läpi sähköposteja ja valmistauduin viikonlopun Luonto-Liitto-kokouksiin. Iltapäivällä osallistuin Vasemmistonuorten erinomaisen tasa-arvosuunnitelman julkaisutilaisuuteen. Paneelikeskustelun jälkeen kävin nappaamassa lounaan Silvo pleestä ja jatkoin kodin kautta Joensuun junaan. Junassa otin rennosti ja luin lehtiä. Vesa Saarinen kirjoitti aivan erinomaisen vieraskynäblogin: Radikaaleinta on olla kiltti.

Lauantai: Koko päivä hujahti ensin Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa ja sen jälkeen valtuuston kevätkokouksessa. Tämän jälkeen hyppäsin taas junaan ja takaisin Helsinkiin. Alkumatkasta istuin mahtavien luontoliittolaisten kanssa ravintolavaunussa ja loppumatkan tein hommia.

Sunnuntai: Valmistelin tulevan viikon esityksiä ja kirjoituksia sekä vastasin MTK:n vaalikyselyyn. Iltapäivällä osallistuin Vihreiden naisten järjestämään Sata naista eduskuntaan! -paneelikeskusteluun. Mukana olivat mm. Heidi Hautala ja Emma Kari. Keskustelua veti Anna Moring. Olin paneelin ja yleisön joukossa ainoa mies. Uskoisin, että sata naista saadaan eduskuntaan viimeistään vuonna 2015.

Viikko lukuina

– 2 haastattelua
– 10 kokousta/tapaamista/seminaaria/tempausta
– 4 puhetilaisuutta/luentoa
– 8 blogikirjoitusta
– 25 km pyöräilyä
– 64 tuntia töitä tai vapaaehtoistöitä
– 19 tuntia eduskuntavaalikampanjointia

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikkopäiväkirja 10

Jätä kommentti