Ressun peruskoulu ja vaalipaneeli

Olin tiistaina (8.3.) Ressun peruskoulussa vaalipaneelissa. Olen itse käynyt koulussa 1980-luvun lopussa 4.-9.-luokat.

Todella Nostalgista. Oli aika maagista kulkea samoilla käytävillä kuin joskus vuosikymmeniä sitten.

Paneelikeskustelun jälkeen jutustelu jatkui opettajanhuoneessa. Tapasin mm. vanhan teknisen työn opettajani. Samalla muistelimme rehtorin kanssa muitakin vanhoja opettajiani.

Upea kokemus. Esimerkiksi juuri teknisen työn opettaja näytteli omassa elämässäni keskeistä roolia sen suhteen, että päädyin opiskelemaan tietotekniikkaa ammattikouluun, sitä kautta edelleen tietoliikennealalle töihin ja lopulta Tampereen yliopistoon opiskelemaan ympäristöpolitiikkaa. Täytyy kyllä olla kiitollinen niille niin monille opettajille, jotka tuolloin jaksoivat kannustaa! Kiitos!

Vaalipaneelissa oli edustettuna kaikki mahdolliset puolueet. Keskustelua käytiin mm. peruskoulujen ryhmäkoosta, pakkoruotsista, opintotuen sitomisesta indeksiin, verotuksesta, maahanmuutosta, rauhantyöstä, nuorten työmahdollisuuksista ja kouluruoasta.

Oma näkemykseni on seuraava: Peruskoulujen ryhmäkokoa tulisi pienentää, pakkoruotsi ei nykyisenkaltaisena toimi, opintotuki tulee sitoa indeksiin, pääomatuloveroa ja kulutusveroja pitää nostaa, maahanmuuttajia voidaan ottaa Suomeen lisää, rauhantyötä tarvitaan, nuorten työmahdollisuuksia kannattaa parantaa ja hyvän kasvisruoan tarjontaa kouluissa tulee edistää.

2 kommenttia artikkeliin ”Ressun peruskoulu ja vaalipaneeli”

  1. Asuin muuten 8 – 22 -vuotiaana tuota koulua vastapäätä. Vaikka olen itse käynyt ranskalaista koulua, niin tuli tuossakin koulussa hengailtua kavereiden kanssa (taisin käydä siellä jossain liikuntakerhossakin). Vasta yläasteella koulun sisällä käytyäni tajusin, että sieltä näki suoraan meidän asunnon sisään. Olimme kuin paraatipaikalla Lapinlahdenkadun toisella puolella. Jos muistat valkoisen pienen koiran ikkunassa, niin se oli Rolleni…
    Teknisen työn opettajaan minäkin taisin joskus tutustua, koska hän oli kaikkien suosikki ja muistaakseni korjasi jopa silloisen poikaystäväni pyynnöstä yhden sormukseni.

    Tsemppiä vaaleihin, koulupaneelit ovat hienon suoria!

    Vastaa

Jätä kommentti