Viikkopäiväkirja 10 (7.-13.3.2011)

Maanantai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle. Aamupäivällä tapasin Verson toimitusjohtaja Jussi Korpikosken. Lounaan jälkeen vedin Luonto-Liiton toimistokokousta. Kokouksen aluksi kävin läpi Marttojen 10 vinkkiä hidastamiseen. Iltapäivällä annoin haastattelut tuntitilille ja Apu-lehdelle. Päivän lopuksi kävimme läpi isännöitsijän kanssa toimiston mahdollisia kosteusvaurioita sekä valmistelin Lapset Luontoon -kampanjan tiedotustilaisuutta varten esitystäni. Kirjoitukseni ympäristön rajoista julkaistiin Helsingin Vihreiden verkkokolumnina: Rajoja asettavan ympäristöpolitiikan huutava tarve.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Kiasman eteen ilmastolakia vaativien lumiukkojen ja -akkojen mielenosoitukseen. Mannerheimintiellä pyöräillessäni varapresidentti Joe Biden meni panssariautollaan ohi. Mahtaa olla rankkaa istua moisen rotiskon sisällä kun ei voi käyttää julkisia kulkuvälineitä tai pyöräillä. Mielenosoituksen ja pikaisen lounaan jälkeen osallistuin vanhan kouluni Ressun yläasteen vaalipaneeliin. Nuorten kanssa on inspiroivaa keskustella ja vanha koulu herätti nostalgisia tuntoja. Iltapäivällä valmistelimme Lapset Luontoon 2011 -hanketta. Loppupäivän valmistelin tulevia esityksiä ja kirjoittelin sormet kuumana sähköposteja. Illalla Annukka leikkasi hiukseni.

Keskiviikko: Tein aamulla lihaskuntoharjoittelua ja venyttelin. Tämän jälkeen kävin läpi sähköposteja, kirjoittelin blogia ja luonnostelin vastauksia Helsingin Sanomien vaalikoneeseen. Aamupäiväksi pyöräilin vielä Luonto-Liiton toimistolle valmistelemaan tulevaa Lapset luontoon 2011 -kampanjan julkistusta. Iltapäivällä valmistelin esitystä Kalevi Sorsa -säätiön talouskasvu-seminaariin sekä puhuin Luonto-Liitosta, ajankohtaisista ympäristöhaasteista ja Itämerestä Luonto-Liiton Itämeri-ryhmän uusien illassa. Illaksi pyöräilin kasvisruokakauppa Asokan kautta yläkertaan lastenvahdiksi. Rakensimme junarataa, söimme iltapalaa, keinuttelimme vauvaa ja luimme Uppo-Nallea.

Torstai: Kävin aamulla juoksemassa, kävin läpi sähköposteja ja pari tiedotetta sekä pyöräilin Luonnontieteelliseen keskusmuseoon avaamaan Lapset luontoon 2011 -kampanjaa. Tämän jälkeen piipahdin Helsingin seudun ympäristöpalveluiden ilmastonkestävä kaupunki -seminaarissa sekä osallistuin vapaaehtoistyön teemavuoden avajaistilaisuuteen Kolmen sepän aukiolla. Kampanjassa munamies tilittää vapaapalokunnalle 42 tuntia. Itse olen tilittänyt tähän mennessä (10.3.) vuoden 2011 aikana yhteensä 403 tuntia erilaiseen yhteiskunnalliseen vapaaehtoistyöhön eli noin 5,8 tuntia joka ikinen päivä. Loppupäivä ja ilta sujuivatkin sitten tukevasti sähköpostien ja eduskuntavaalityön merkeissä.

Perjantai: Aamupäivällä piipahdin Suomen ylioppilaskuntien liiton 90-vuotisjuhlaseminaarissa. Seminaarin jälkeen jäin miettimään, miksi elinkeinoelämän Jorma Ollila piti avauspuheenvuoron ennen ministeri Stefan Wallinia. Seminaarista pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle Viisikon kokoukseen, jossa kävimme läpi ajankohtaisia asioita. Lounaan jälkeen siirryin Kalevi Sorsa -säätiön seminaariin: Talouskasvu – vakaan yhteiskuntakehityksen edellytys? Illalla kävin läpi vielä sähköposteja ja katsoin elokuvan Inception.

Lauantai: Pyöräilin aamupäiväksi Tieteiden talolle johtamaan puhetta Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin kevätkokoukseen. Kokous hoidettiin läpi ennätysajassa. Kokouksen julkilausumassa vaadimme luonnolle lisää rahaa. Iltapäivällä seurasin Fukushiman ydinvoimaonnettomuuden tilannetta. Samalla kirjoitin Suomelle politiikkasuositukset ydinvoiman suhteen: Fukushiman onnettomuus: Suomelle suunnitelma ydinvoimasta luopumiseksi. Kirjoitus herätti viikonlopun aikana yllättävän paljon vastakaikua ja sitä oli sunnuntai-iltaan mennessä käynyt tykkäämässä yli 1000 ihmistä. Päivän ja illan aikana vastasin myös Tietoyhteiskunnan vaalikoneeseen ja Nuorten vaalikoneeseen.

Sunnuntai: Viimeistelin YLEn, Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien vaalikonevastaukset sekä vastailin terveydenhuollon vaalikoneeseen. Kirjoitin tekstin www.lastenvaalit.fi -sivulle ja valmistauduin tulevan viikon menoihin. Viikonlopun juoksut jäivät flunssan takia väliin. Illan lopuksi siivosin ja vein roskat.

Viikko lukuina
– 2 haastattelua
– 13 kokousta/tapaamista/seminaaria/tempausta
– 5 puhetilaisuutta/luentoa
– 7 blogikirjoitusta
– 4 artikkelia/kirjoitusta/tiedotetta

– 32 km juoksua
– 80 km pyöräilyä
– 1 krt lihaskuntoharjoittelua

– 60 tuntia töitä tai vapaaehtoistöitä
– 21,5 tuntia eduskuntavaalikampanjointia

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täältä: Viikkopäiväkirja 9

Jätä kommentti