Ympäristöystävän sähköyhtiö Kraft&Kultur

Olen aiemmin tilannut kotiini Etelä-Savon energian tuulisähköä. Halusin kuitenkin tarkistaa, mikä sähköyhtiö tarjoaisi kaikkein parhaimman vaihtoehdon ympäristötietoiselle ihmiselle.

Suosittelen kaikille seuraavia kriteerejä sähköyhtiön valinnassa

1. Tarjolla on Suomen luonnonsuojeluliiton ekoenergiamerkittyä sähköä
2. Energiayhtiön tuotannosta mahdollisimman suuri osa on uusiutuvaa energiaa
3. Energiayhtiö tarjoaa asiakkailleen tuulisähköä.
4. Energiayhtiö toimii ja viestii ympäristökysymyksissä aktiivisesti.

Tältä pohjalta pyysin lokakuun 2010 lopussa tarjoukset Suomen luonnonsuojeluliiton ekoenergia-sivujen kautta. Tarjoukset tulivat nopeasti kahdeksalta eri energiayhtiöltä. Vattenfall ja Porvoon energia eivät vaivautuneet vastaamaan.

Kaikkein parhaiten vertailussa pärjäsivät Ekosähkö ja Kraft & Kultur, joiden myymä sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Kummallakaan ei kuitenkaan ollut tarjolla tuulisähköä. Molemmat toimivat ja viestivät aktiivisesti ympäristökysymyksistä eivätkä ole ainakaan suoraan osallisina TVO:n tai Fennovoiman ydinvoimahankkeissa.

Lopulta voiton vei Kraft & Kultur, joka on tehnyt aktiivista yhteistyötä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa sekä edistänyt ympäristötietoisuutta julkaisemalla Suomen ensimmäistä ekologista lifestyle-lehteä eli Huilia ja tuonut Suomeen Ralph Naderin. Aika hyvä sähköyhtiö! Suosittelen lämpimästi myös kaikille muille!

Ohessa tarjouksen lähettäneet sähköyhtiöt ja pisteytys (0-3) kunkin kriteerin mukaan
:

Haastan kaikki muut ympäristöbloggaajat tekemään vastaavan vertailun sähköyhtiöistä!

4 kommenttia artikkeliin ”Ympäristöystävän sähköyhtiö Kraft&Kultur”

  1. Vastaukset tulee näköjään aika vaihtelevasti. Vattenfallilta en minäkään saanut tarjousta, Porvoon Energialta vastaus tuli ensimmäisenä ja se oli ainakin hintansa puolesta hyvin houkutteleva vaihtoehto. Kraft & Kulturilta vastaus tuli se sijaan viimeisenä eikä sisältänyt lainkaan hintatietoja, ainoastaan linkin sahkonhinta.fi -vertailusivuille.

    Vastaa
  2. Kirjoittaja ei ollut huomannut ekologisuutta loppuun saakka. Itse kiinnitän huomiota kaikessa toiminnassani sähköiseen asiointiin. Kraft&Kultur ei nettisivujensa mukaan voi lähettää laskuja sähköisesti (ei e-laskua, ei suoraveloitusta, ei s-postilla) eli laskut tulee paperilla postissa ja kaikille joka kuukausi. Siinä olisi kehitettävää. Ja eikös Kratf&Kulturin tuotanto tule Norjan puolelta, itse suosisin suomalaista uusiutuvaa : )

    Vastaa

Jätä kommentti