Viikonlopun lehtikatsaus – lapsi tekee onnettomaksi

Lapsi tekee onnettomaksi
”Lukuisat tutkimukset Euroopassa ja Yhdysvalloissa osoittavat, että lapsia hankkineet ihmiset ovat vähemmän onnellisia, tyytymättömämpiä elämäänsä ja parisuhteeseensa sekä voivat henkisesti huonommin kuin lapsettomat ikätoverinsa.”
– Psykologi, Yorkin yliopiston tutkija Nattvudh Powdthavee Ylioppilaslehdessä 17/2010.

Kypäräpakko autoilijoille
”Pyöräilykypärää ovat lobanneet erityisesti autonvalmistajat, jotka haluavat saada pyöräilyn vaikuttamaan vaaralliselta. Tilastojen valossa kypäräpakko pitäisi olla autoilijoilla. […] Rajoittamalla autoilua keskustoissa, pyöräilystä tulee turvallista.”
– Mikael Colville-Andersen Huili-lehdessä

Eläintilojen ovet auki
”Tuottajapuolella tunnutaan uskovan, että lihantuotannon imago-ongelmiin voidaan yhä etsiä ratkaisua eläintuotannon arjen salaamisesta ja kuvaston hakemisesta sodan jälkeisen ajan eläintuotanto-oloduhteista. Kiinnostus eläinten hyvinvointia kohtaan on kuitenkin noussut tasolle, jossa tämä ei enää toimi. Ainoa kestävä ratkaisu eläintuotannon imagoon on hakea sellaisia hyvinvointiratkaisuja ja tuotantotapoja, ettei navetan ovien avaaminen tuota pelon ja inhon väristyksiä missään osapuolissa.”
– Salla Tuomivaara Animalia-lehden (4/2010) pääkirjoituksessa

Elämänhallinnasta
”Koska maailmaa voi muuttaa vain muuttamalla itseään, pohdinta yksilön vaikutusmahdollisuuksista palautuu tietysti kysymykseen siitä, onko meillä vapaa tahto. Vastausta siihen tuskin löytyy. Kuitenkin luulen, että saan vähiten vahinkoa aikaan, jos 1) leikin, että oman itseni avaimet ovat käsissäni; 2) huomioin että valinnoillani voi olla kauaskantoisia seurauksia; 3) en pety jos näin ei olekaan.”
– Ilona Riipinen Yliopisto-lehdessä (11/2010)

Keskisormi fossiilisille
”Näytetään keskari fossiilipolttoaineille! Kraft&Kulturin myymä sähkö on tuotettu yksinomaan uusiutuvista energialähteista, vesi ja tuulivoimasta. Ei hiiltä. Ei öljyä. Ei ydinvoimaa. Solmi ympäristöystävällinen sähkösopimus nettisivuillamme! www.kraftkultur.fi
– Kraft&Kulturin mainos Parempi Diili -lehdessä 1/2010 Yhteiskunnallisen yrittäjän riemulaulu

Jätä kommentti