Viikkopäiväkirja 44 (1.-7.11.2010)

Maanantaina kävin juoksemassa ja istuin aamupäivän hyvien järjestöjen toiminnanjohtajien ja pääsihteereiden aamutapaamisessa. Iltapäivän aluksi olin avaamassa Luonto-Liiton Salakaadot seis -kampanjaa. Kampanjaa on tukemassa yli 50 tunnettua suomalaista, mm. Sofi Oksanen, Mariska, Rakel Liekki, Antti Nylén, Mikael Jungner, Timo T. A. Mikkonen, Aki Kaurismäki, Tommi Korpela, Kari Väänänen ja Karri Miettinen (Paleface). Iltapäivällä vastailin Tarja Ketolan Suomen luonnonsuojeluliiton tulevaisuustyötä koskeviin tutkimuskysymyksiin sekä allekirjoitin Luonto-Liiton ja Sharewoodin välisen yhteistyösopimuksen. Illalla olin Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin kunniaksi järjestetyllä päivällisellä Presidentinlinnassa. Samalla tuli täyteen tasan vuosi Luonto-Liiton pääsihteerin töitä.

Tiistaina kävin aamulla juoksemassa ja olin Wihurin haastateltavana taannoisesta 100 000 euron kunniapalkinnosta. Iltapäivällä jouduin jättämään väliin järjestöjen Cancun-koordinaatiota koskevan kokouksen, jotta sain käytyä läpi sähköposteja, valmisteltua tulevia esityksiä ja viimeisteltyä Luonto-Liiton yhdeksän kuukauden toimintakertomusta vuoden 2010 osalta.

Keskiviikkona olimme aamulla Annukan kanssa kuvattavana yhtä lehtijuttua varten. Aamupäivän istuin ENO-neuvottelukunnan kokouksessa Allianssi-talolla. Tavoitteena on istuttaa 100 miljoonaa puuta vuoteen 2017 mennessä. Lounaan ja Luonto-Liiton toimiston kautta jatkoin matkaani Kotkaan. Vihreiden 25-vuotisjuhlaseminaarissa olin puhumassa ruuan ympäristövaikutuksista: Ruuan ympäristövaikutukset: Voiko enää mitään syödä? Illaksi jatkoin Helsingin kautta kohti Rovaniemeä.

Torstaina heräsin yöjunasta, joka oli aikataulusta myöhässä kaksi tuntia veturirikon takia. Kävin suihkussa, kävin läpi sähköposteja ja luin muutamia artikkeleita. Vasta puolen päivän jälkeen Rovaniemelle ehtinyt juna mahdollisti vain pikaisen lounaan ja siirtymisen suoraan Arktiseen keskukseen, jossa katsoimme koululaisten kanssa John Websterin dokumenttielokuvan Katastrofin aineksia ja kävimme päälle paneelikeskustelun. Päivällisen jälkeen sama kuvio toistui yleisölle avoimessa tilaisuudessa. Kirjoittelin sessioista tänne: Arktista vimmaa ja John Webster: Katastrofin aineksia.

Perjantaina heräsin jälleen yöjunasta ja jatkoin suoraan Luonto-Liiton toimistolle. Tein tulevan viikon viikkosuunnitelmaa, keskustelin ihmisten kanssa sekä kävin läpi yhden hankehakemuksen budjettia ja jatkuvana virtana tulevia sähköposteja. Illalla kävin juoksemassa ja istuin Annukan kanssa iltaa.

Viikonloppuna vietimme Annukan kanssa lauantaina lomapäivää. Nukuimme pitkään ja kävimme syömässä Bistro Artesanassa. Alkuillan hengailimme uusien yläkerran naapureiden eli Jukan, Elinan ja Kuuran luona. Illalla lueskelimme ja keskustelimme. Sunnuntaina kävin aamulla 20 km juoksulenkillä, vertailin sähköyhtiöiden ekoenergiatarjouksia sekä valmistelin tulevan viikon esityksiä ja kirjoituksia.

Viikon aikana kävin juoksemassa 4 kertaa  (yhteensä 50 km) ja pyöräilin 39 km Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 70,5 tuntia.

Viikon osalta olen kiitollinen siitä, että ympäristöjärjestötoimijoita kutsutaan kuninkaallisten kanssa syömään. Olen kiitollinen hyvistä ja innostavista puhetilaisuuksista Kotkassa ja Rovaniemellä. Olen kiitollinen siitä, että syön niin terveellisesti, liikun paljon, en polta tupakkaa tai käytä päihteitä sekä minulla on mahdollisuus käyttää aikani tekemällä tärkeitä ja mielekkäitä asioita. Olen kiitollinen ympärilläni olevista hienoista ihmisistä!

Viikon aikana olen oppinut paljon pönötysillallisista. Olen oppinut, että asiat kannattaisi tehdä silloin kun niillä ei ole vielä kiire ja pysyviä muutoksia elämäänsä saa tekemällä niistä osan omaa identiteettiään. Lisäksi olen oppinut pokeriammattilaisista ja alkoholismin taustoista sekä sen, että ympärillä olevien satunnaisten ankeuttajien seuraa kannattaa vältellä.

Tulevan viikon aikana osallistun Allianssin syyskokoukseen ja Sauna 2010-pamfletin julkaisutilaisuuteen. Olen puhumassa STKL:n järjestöjen alueellisen toiminnan valtakunnallisilla neuvottelupäivillä tulevaisuuden järjestötoiminnan muutosvoimista sekä työstän tekstejä ekologista elämää käsittelevään kirjaan. Viikonloppuna olen vetämässä Suomen luonnonsuojeluliitton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin syyskokousta Siuntiossa ja käyn ystävien lapsen nimijuhlissa Porvoossa.

Jätä kommentti