Viikkopäiväkirja 39 (27.9.-3.10.2010)

Maanantaina osallistuin Allianssin sitoutumattomien järjestöjen aamutapaamiseen. Keskustelimme mm. nuorisojärjestöjen avustusjärjestelmästä ja Allianssin syyskokousasioista. Muuten aamupäivä sujui kirjoitushommien parissa. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja istuin verkkolahjoituksia koskevan projektin avauspalaverissa. Alkuillan viimeistelin vielä tulevia esityksiä. Päivän kiinnostavinta lukemista oli FinnWatchin tuore raportti: Suomalaiset energiayhtiöt eivät valvo kivihiilensä alkuperää.

Tiistaina kävin aamulla juoksemassa ja osallistuin Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan kokoukseen, jossa esittelin myös alustavia tuloksia verkkovaikuttamista koskevasta selvitystyöstäni. Päivän mittaan julkisuudessa käytiin keskustelua myös nopeusrajoituksista. Iltapäivän vietin Luonto-Liiton toimistolla ja alkuillasta viimeistelin ympäristötietoisuus Suomessa -artikkelia. Päivän ajan seurasin myös ajankäyttöäni. Yksityöskohtainen kuvaus päivän kulusta on katsottavissa täältä: Tyypillinen päivä: Tiistai tunnista tuntiin.

Keskiviikkona kävin aamulla juoksemassa ja olin puhumassa OK-opintokeskuksen ”Sosiaalinen media järjestötoiminnassa” -koulutustilaisuudessa. Yhteenveto sanomisistani on luettavissa täältä: Sosiaalinen media ja järjestötoiminta. Iltapäivän aluksi allekirjoitimme Tom Henrikssonin kanssa juhlallisin menoin kustannussopimuksen tulevasta kirjasta. Tämän jälkeen istuin vielä ympäristöjärjestöjen ja poliittisten nuorisojärjestöjen yhteisessä energiavaikuttamiseen liittyvässä palaverissa sekä Luonto-Liiton talousjaoston kokouksessa.

Torstaina annoin aamupäivällä haastattelun hollantilaisen Newton Magazinen juttuun Suomen energiapolitiikasta. Iltapäivällä kävin lounaalla sivarikeskuksen Eveliina Lundqvistin kanssa ja istuin palaverissa virittelemässä tulevia yhteisyökampanjoita Luonto-Liiton Salakaadot seis –kampanjan suhteen. Illalla nautin Annukan kanssa laatuajasta. Teimme ruokaa, luimme kirjoja ja lehtiä sekä keskustelimme. Lukiessa opin, että kannattaa tehdä tärkeät asiat silloin, kun niillä ei ole vielä kiire. Näin kiire ja stressi eivät häiritse silloin, kun panokset ovat kaikkein korkeimmat.

Perjantaina kävin aamulla juoksemassa ja istuin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin aamubrunssilla. Luonnonsuojelurintamalla on kuljettu kuluvan viikon aikana voitosta voittoon. Ensin oikeus pisti merimetsojen ammuskeluluvat jäihin Uudellamaalla Tringan ja piirin valitusten käsittelyn ajaksi. Toiseksi hallitus näytti iltakoulussaan vihreää valoa Sipoonkorven kansallispuistolle! Kirjoitukseni avoimista ja vapaista yhteisöistä julkaistiin Ajatuspaja e2:n blogissa. Illaksi suuntasimme Porvooseen yhdessä Minnan, Niklaksen, Päivän ja Jannen kanssa katsomaan Anna-Stiina, Markusta ja Rimpulaa.

Lauantaina tein tulevan viikon kirjoitushommia. Kirjoittelin mm. seuraavista aiheista: isovelivalvoo, susien suojelu ja metropolin liikennepolitiikka. Alkuillasta piipahdimme Tepon ja Pian luona brunssilla. Päivän paras sitaatti oli Salla Tuomivaara Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä, jossa Salla toteaa veganismistaan seuraavaa: ‎”Pidän vartalossani siitä, ettei se tarvitse kuolemaa elääkseen ja voidakseen hyvin” Hienosti kiteytetty!

Sunnuntaina kävin aamulla juoksemassa ja valmistelin tulevan viikon esityksiä. Päivällä vietimme kerrostaloyhteisömme sadonkorjuujuhlaa. Kerrostalopihallamme on erilaisia yrttejä, mansikkaa, perunaa, salaattia, kesäkurpitsaa, raparperia sekä marjapuskia, hedelmäpuita ja sen sellaista. Talkoissa laitoimme viljelykset talviteloille (poimimme satoa, käännettiin maa ja laitettiin se olkien alle).

Viikon aikana kävin juoksemassa 4 kertaa  (yhteensä 46 km) ja pyöräilin 72 km Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 77,5 tuntia.

Viikon osalta olen kiitollinen luonnonsuojelutyön edistymisestä, kustannussopimuksesta sekä hyvistä tilaisuuksista, joissa olen ollut puhumassa. Lisäksi olen kiitollinen niistä läheisistä ihmisistä, joilta olen oppinut niin paljon ja jotka ovat jatkuvasti jaksaneet tukea ja kannustaa sekä hyvästä meiningistä asuntoyhtiössämme!

Viikon aikana olen oppinut, että jokaisen päivän tärkein tavoite on vaalia (1) omaa innostusta ja energiaa, (2) läheisiä ihmissuhteita ja rikastavaa vuorovaikutusta sekä (3) omaa oppimista. Lisäksi kannattaa valita 1-3 tärkeintä muuta tehtävää, jotka ehdottomasta haluaa seuraavana päivänä tehdä ja tehdä ne sitten heti päivän aluksi ensimmäisenä. Kannattaa tehdä tärkeät asiat silloin, kun niillä ei ole vielä kiire. Näin kiire ja stressi eivät häiritse silloin, kun panokset ovat kaikkein korkeimmat.

Tulevan viikon aikana viimeistelen verkkovaikuttamista koskevan selvitystyön, osallistun järjestöjen väliseen ilmasto- ja energiapoliittiseen vaikuttamistyöhön sekä olen puhumassa Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen Kehityspoliittisessa päivässä ilmastosta ja ihmisoikeuksista kehityspolitiikassa. Viikonloppuna olen myös nuorten ympäristötoimintapäivillä Orivedellä puhumassa vaihtoehtoelämästä.

Jätä kommentti