Kerjääminen pitäisi kieltää?

Teemu Mäki kirjoitaa Voima-lehdessä (8/2010) kerjäämisestä osuvasti otsikolla ”köyhyys pitäisi kieltää”.

”Jengiä suututtaa se, että kourallinen romaneja kerjää Helsingin keskustassa. Se on niin suuri uhka, että kerjääminen pitäisi suomalaisten enemmistön mukaan kieltää.”

”Romanikammoista ei häiritse liikevoittoon tähtäävä kerjuu, kuten JCDecaux’n katumainokset tai bussin, ratikan ja metron ikkunat peittävä kaupallinen informaatio, joka estää matkustajia näkemästä härvelistä ulos.”

”Ja jos joku tippasilmäinen pöhkö nyt kuitenkin haluaisi noita sottapyttyjä hyysätä, sietämällä kerjuuta ja osoittamalla heille luvallisen leiripaikan ja puhdasta vettä, on häntä syytä vähän läimiä lärviin, että hän tajuaa miten merkityksetöntä on auttaa vain muutamaa jos hädänalaisia on paljon, miten tyhjänpäiväistä on pelastaa palavasta talosta tai uppoavasta laivasta vain jokunen.”

Olen itse kirjoittanut kerjäämisestä tänne: Kerjääminen – Mitä pitäisi tehdä?

Jätä kommentti