Viikkopäiväkirja 35 (30.8.-5.9.2010)

Maanantaina ja tiistaina istuin Demos Helsingin ja Ajatuspaja e2:n Sauna 2010 päättäjäkurssilla osallistumisesta ja vaikuttamisesta. Kirjoittelin sessioista tänne. Luovan, rennon ja tehokkaan päivien lomassa ehdin tehdä muutamia kirjoitustöitä sekä hoidella Luonto-Liiton ja Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin asioita.

Keskiviikkona vietin päivän Luonto-Liiton toimistolla käyden läpi ajankohtaisia juttuja työntekijöiden kanssa sekä hoidin erilaisia henkilöstö- ja järjestöbyrokratiaan liittyviä asioita. Illalla valmistauduin vielä seuraavan päivän esityksiin.

Torstaina kävin aamulla juoksemassa 14 km lenkin. Pidimme aamupäivällä Luonto-Liiton toimiston syyssuunnitteluaamupäivää. Mahtavaa, miten paljon erilaista aktiviteettia on tulossa! Iltapäiväksi suuntasin Aalto-yliopistolle keskustelemaan suomalaisyritysten globaaleista eettisistä haasteista ja erityisesti Neste Oilin palmuöljystä. Seminaarista voi lukea lisää täältä. Illan vietimme Annukan kanssa laatuaikaa (L&A) – kävimme Asokassa ruokaostoksilla sekä katsoimme Areenalta dokumentit Leikin loppu ja Pikavippiparonit.

Perjantaina tapasin Satu Hassia ja Seppo Sipilää yhdessä Tom Henrikssonin kanssa. Keskustelimme teknologian mahdollisuuksista ja rajoista erityisesti ilmasto- ja energiapolitiikan näkökulmasta tulevaa kirjaprojektia varten. Iltapäivällä hoidin erilaisia Luonto-Liiton asioita. Erityisesti mieltä lämmitti kuitenkin uudet suojelupäätökset ja toisaalta huolestutti kestävän tulevaisuuden kasvatuksen asema perusopetuksessa.

Lauantaina kävin aamulla juoksemassa, tapasimme Annukan vanhempia ja istuin koko päivän Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin suunnittelupäivässä pohtimassa vuoden 2011 keskeisiä ympäristö- ja luonnonsuojeluhaasteita Uudenmaan alueella. Illalla piipahdimme Annukan kanssa juhlimassa Helsingin Toukolassa Maijan, Kallen, Johannan ja Villen uutta kotia. Koti oli hieno ja asukkaat ihania.

Sunnuntaina tein selvitystä verkkovaikuttamisesta ja kirjoittelin muita juttuja.

Viikon aikana kävin juoksemassa 2 kertaa  (yhteensä 24 km) ja pyöräilin 103 km. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 84 tuntia.

Tulevan viikon aikana teen selvitystä verkkovaikuttamiseen liittyen, kuuntelen Aaro Harjun luentoa järjestötyössä jaksamisesta ja istun Pekka Himasen luennolla yliopistolla. Lisäksi osallistun mm. järjestöjen ilmasto- ja energiatyötä koskevaan palaveriin, Kasvu Murroksessa –hankkeen ohjausryhmän ja Suomen luonnonsuojeluliiton kestävän kulutuksen ja tuotannon toimikunnan kokoukseen.

Jätä kommentti