Juhannus – kuoleman sijaan sisältöjä ja elämyksiä!

Suomalaisten juhannusvietossa on kuollut ainakin 21 ihmistä. Lähinnä ruumiita tulee hukkumisista, tieliikenneonnettomuuksista ja väkivaltarikoksista, joissa suuressa osassa keskeistä tekijää näyttelee alkoholi.

Itse en nauttinut alkoholia juhannuksena tippaakaan. Ilman viinaakin voi viettää hauskaa ja rikasta juhannusta. Tässä oma juhannusmuistioni.

Juhannusmaisemia Sammatissa

Vietin pidennetyn viikonlopun Sammatissa hyvien ystävien kanssa. Ohjelmaan kuului mm. uintia järvessä ja saunomista, hyviä keskusteluja ystävien kanssa, mölkyn pelaamista sekä yölaulajien linturetki, jossa saimme äänihavainnot mm. seuraavista linnuista: ruokokerttunen, taivaanvuohi, luhtahuitti, luhtakana ja nuolihaukka.

Juhannus ei olisi mitään ilman kuntoilua. Siinä missä muut ehkä syövät makkaraa ja juovat viinaa, itse pidin kunnostani huolta pyöräilemällä Helsingistä Sammattiin ja takaisin yhteensä 188 km, kävin pari kertaa juoksulenkillä (20 km) ja tein kerran lihaskuntoharjoittelua.

Fyysisen kunnon lisäksi kannattaa ruokkia hengenravintoa. Luin seuraavat kirjat, joita voin lämpimästi suositella myös muille:

– Jacquemot, Nicolas (2010) Mitä optimisteilta voi oppia
– Mattila, Antti & Aarnisalo, Pekka (2009) Onnen taidot
– Havard, Alexandre (2010) Hyvejohtajuus
– Thoreau, Henry David (1852) Walden – Elämää metsässä

Voin todella sanoa rentoutuneeni. Kiitos vielä kerran unohtumattomista elämyksistä Annukalle, Anna-Stiinalle, Markukselle, Minnalle, Niklakselle, Päiville, Jannelle, Johannalle ja Villelle!

Yksi kommentti artikkeliin ”Juhannus – kuoleman sijaan sisältöjä ja elämyksiä!”

Jätä kommentti