Viikkopäiväkirja 20 (17.-23.5.2010)

Maanantaina olin koko päivän ympäristöministeriön ja yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seuran kevätneuvokki-seminaarissa keskustelemassa aiheesta: ”ovatko talouskasvu, vihreä talous ja kestävä kehitys sovitettavissa yhteen, vain onko talouden supistaminen (degrowth) välttämätöntä? Seminaarin materiaali löytyy täältä. Iltapäivällä pidimme lisäksi vielä Suomen degrowth-verkoston kokousta, jossa kävimme läpi tulevia aktiviteetteja. Alkuillasta istuin Luonto-Liiton puheenjohtajiston puhelinpalaverissa, jossa kävimme läpi tulevan hallituksen kokouksen esityslistaa.

Solidaarisuuskalenteri

Tiistaina tapasin aamulla UNDP:n Veera Haapaniemeä liittyen erääseen verkkosivuhankkeeseen. Lisäksi pidimme Luonto-Liiton toimistolla viisikon kokousta. Iltapäivällä valmistelin Luonto-Liiton hallituksen kokousta ja tapasin Suomen luonnonsuojeluliiton Minna Sumeliusta. Alkuillasta olin puhumassa eduskunnan kansalaisinfossa älykkäistä sähköverkoista ja illalla seurasin eduskunnan salissa käytyä keskustelua ydinvoimasta välillä huvittuneena ja välillä vaikuttuneena. Salin parhaimman puheenvuoron käytti Oras tynkkynen.

Keskiviikkona vietin kokousvapaata päivää. Kävin aamupäivän kotona läpi sähköposteja ja juoksevia asioita. Iltapäivän hoidin hommia Luonto-Liiton toimistolla. Illalla vietimme Annukan kanssa L&A iltaa. Kävimme ulkona syömässä ja vaateostoksilla sekä päädyimme lopulta nauttimaan kesäillasta kahvila Pirittan terassille.

Torstaina kävimme Luonto-Liiton toimistolla aamulla läpi tulevan Siepon toimistussihteerin sijaisen kanssa käytännön asioita sekä kartoitimme mahdollisia siviilipalvelustyöntekijöitä. Tämän jälkeen pyöräilin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin toimistokokoukseen ja piirin lounastapaamiseen. Iltapäivällä ehdin hetken käydä läpi sähköposteja ennen Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin liittokokousedustajille järjestettyä kokousta. Illan johdin vielä puhetta piirin hallituksen kokouksessa.

Perjantaina osallistuin Vegfest-tapahtumaan. Olin ensin pitämässä Luonto-Liiton järjestöesittelyä, puhuin sen jälkeen ruuan ympäristö- ja ilmastovaikutuksista sekä johdin paneelikeskustelua Tampereen kasvisruokapäivään liittyen. Illalla olin vielä lisäksi vetämässä Polttava Kysymys –kampanjan järjestämään ilmastovastuu-seminaaria Tampereen sosiaalifoorumin yhteydessä.

Lauantaina olin puhumassa aamupäivällä Lahdessa Kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa! -seminaarissa. Lahdesta sain kyydin Orilammen lomakeskukseen Hilloselmelle Kouvolan seudulle, jossa järjestettiin Suomen luonnonsuojeluliiton liittokokous.

Sunnuntaina istuin päivän Suomen luonnonsuojeluliiton liittokokouksessa. Päivän aikana uudistettiin sääntöjä, tehtiin pitkän aikavälin tavoiteohjelma ja valittiin liiton johto. Liiton valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Tuire Laurinolli ja hallituksen puheenjohtajaksi Risto Sulkava! Myös allekirjoittanut valittiin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin edustajana liittovaltuustoon. Julkilausuma tehtiin ydinvoimasta: Ydinvoimapäätöksen kiirehtiminen on historiallinen virhe

Viikon aikana kävin juoksemassa 5 kertaa  (yhteensä 50 km) ja pyöräilin 62 km sekä tein kotona 2 kertaa lihaskuntoharjoitusta ja kerran venyttelyä.

Tulevan viikon aikana olen vetämässä Ilmastovastuu-paneelikeskustelua Eurooppatalolla, käyn puhumassa oikeusministeriön Aktiiviset kansalaiset koulunpenkillä -seminaarissa ja Editan henkilöstön kevättapahtumassa. Viikonloppu vierähtää Maailma Kylässä -festareilla, jossa olen puhumassa Yltäkylläisten pidot -kirjasta ja Vegaanin uudesta keittokirjasta sekä vetämässä Sipoonkorpi-keskustelua.

Yksi kommentti artikkeliin ”Viikkopäiväkirja 20 (17.-23.5.2010)”

  1. Loistavaa, että Suomen Luonnosuojeluliiton puheenjohtajaksi valittiin taas luonnontieteiden ammattilainen. Voin liittyä itsekin takaisin.

    Vastaa

Jätä kommentti