Palvele rakkaudesta: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 20

Tyytyväinen ihminen on niin vahva, että hänellä on voimia auttaa ja palvella muita. Ahneet ovat heikkoja, koska he jaksavat keskittyä vain itseensä. Tyytyväinen ihminen palvelee muita omasta halustaan ja synnyttää myönteisen riippuvuussuhteen. Näin elämä on rikkaampaa ja samalla saa osakseen myös vastarakkautta.

Tyytyväinen ihminen palvelee rakkaudesta. Kannattaa kiinnittää huomiota esimerkikisi seuraaviin seikkoihin:

1. Vapaudu omien tarpeiden vankilasta. Tyytyväinen ihminen kykenee keskittymään itseään suurempien tavoitteiden toteuttamiseen ja toisten tarpeiden tyydyttämiseen.

2. Vältä vastentahtoista palvelua. Vasentahtoisessa palvelussa kyse on lannistavasta tai alistavasta tapahtumasta. Silloin pyritään tekemään vain se, mikä on pakko. Minimivaatimuksista tulee maksimisuorituksia. Vastentahtoinen palvelu näkyy ihmisen olemuksesta ja heijastuu myös muihin.

3. Rakasta sitä mitä teet ja tee mitä rakastat. Työhönsä kielteisesti suhtautuvat ovat usein ärtyneitä, ympäristöstä tulevien rasitteiden uhreja, kivuista kärsiviä ja pahannäköisiä, jotka sairastavat enemmän kuin ne, jotka rakastavat tekemistään. Ihminen, joka tekee töitä ja palvelee halutta, maksaa asenteestaan kovan hinnan. Oma kokemus työstä on synkkä ja alisteinen vailla kontrollia ja näkyä huomisesta. Samalla se tarkoittaa usein sosiaalisen arvostuksen puutetta ja sijoittumista yhteisön hierarkiassa alas.

4. Rahan tavoittelun sijaan kehitä itseäsi. Ne, jotka käyvät töissä tai tekevät asioita vain rahasta, tekevät työtään usein huonosti tai keskinkertaisesti. Raha voi olla tietysti yksi motiivi tekemiselle, mutta se ei voi olla ainoa. Palkan lisääminen ei lisää motivaatiota yleensä kuin hetkeksi. Tyytyväinen ihminen opettelee tekemään asioita muista syistä kuin rahasta. Tämä johtaa usein siihen, että myös rahaa tulee enemmän kuin uskoisi mahdolliseksikaan.

Kestävä syy tehdä asioita on oppia sietämään henkilökohtaista epämukavuutta ja sisäistä kitkaa sekä tunnetta pidättäytymisestä ja mielihyvän lykkäämisestä. Näin ihminen kehittyy. Mitä enemmän ja halukkaammin annat muille, sitä enemmän myös saat.

Tyytyväinen ihminen palvelee muita rakkauden, jakamisen, ahkeruuden ja rehellisyyden takia. Tämän seurauksena elämä nousee uudelle tasolle. Tyytyväisestä ihmisestä tulee elävä magneetti, joka vetää puoleensa omia tavoitteita tukevia ihmisiä, olosuhteita ja asioita.

Tässä kirjoitussarjassa hahmottelen askelmerkkejä tyytyväisen ja hyvään elämään. Näitä ovat mm. positiivisen ajattelun voima, säännöllinen vierailu epämukavuusalueella, pitkitetty tarpeentyydytys, henkisen ja fyysisen kunnon ylläpitäminen, rohkeus, rakkaus, energia ja innostus sekä muiden palvelu ja monet muut jutut.

Ajatukset eivät ole suinkaaan omiani, vaan lainattu suoraan muilta sekä kirjoitettu ja sanottu eri yhteyksissä varmasti lukemattomia kertoja. Haluan kuitenkin välittää mielestäni parhaimpia käytäntöjä edelleen eteenpäin.

Kirjoitussarjan edellinen osa on luettavissa täältä: https://leostranius.fi/2010/05/vapaudu-kalenterista-ja-sahkopostista-askelia-tyytyvaiseen-elamaan-%E2%80%93-osa-19/

2 kommenttia artikkeliin ”Palvele rakkaudesta: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 20”

  1. Näin se on, mutta mielestäni hankalinta on löytää se työ, jota rakastaa. Tällöin voisi myös keskittyä enemmän niihin muihin. Kaikilla ei ole ”varaa” etsiä mielekästä työtä, kun päivät täyttää se ”pakko”työ, jota on tehtävä elämisen eteen.

    Vastaa

Jätä kommentti