Viikkopäiväkirja 19 (10.-16.5.2010)

Maanantaina kävin Animalian turkistarhaton Suomi -kampanjan puitteissa kirjoittamassa postikortin kansanedustaja Eero Heinäluomalle. Iltapäivän vedin Luonto-Liiton toimisto- ja työhyvinvointiryhmän kokousia sekä istuin Ympäristöakatemian hallituksen kokouksessa ja Kasvu murroksessa -hankkeen ohjausryhmän kokouksessa. Illalla vastailin vielä YLE:n toimittajalle ydinvoimaa koskeviin kysymyksiin. Allekirjoitin myös Thomas Wallgrenin aloitteen Parempi Suomi -taksvärkistä.

Solidaarisuuskalenteri

Tiistaina istuin aamupäivän ympäristöministeriön ja MTT:n järjestämässä työpajassa koskien elintarvikkeiden hiilijalanjälkimerkintöjä. Tämän jälkeen piipahdin Parempi Suomi -aloitteen tiedotustilaisuudessa sekä osallistuin Mauriksi naamioituneena eduskuntatalon portailla järjestettyyn mielenosoitukseen. Iltapäivän kruunasi Criticall Mass -polkupyörämielenosoitus, johon osallistuin yhdessä yli 100 muun pyöräilijän kanssa.

Keskiviikkona osallistuin Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan osallisuusjaoston kokoukseen oikeusministeriössä, lounastin toimihenkilöunionin Paavali Kukkosen kanssa ja kävin puhumassa valtiotieteen opiskelijoille (VOO Civil Society Task Force -ryhmä) yhteiskunnallisten liikkeiden johtamisesta 2010-luvulla. Lisäksi tapasin Into Kustannuksen Jaana Airaksista. Illan vietimme Annukan kanssa 3-vuotishääpäivää käymällä päivällisellä Zen Sushissa ja hengailemalla Suomenlinnassa.

Torstaina kävin juoksemassa Cooperin testissä 3050 metriä. Tulos oli pettymys odotuksiin ja nykyiseen kuntotasoon nähden. Luonto-Liitto tiedotti kevään etenemisestä: Toukokuu toi mukanaan käet ja kirjosiepot. Päivä sujui relaillen ja arkiaskareita puuhaillen.

Perjantaina kirjoitin artikkelin Vegaia-lehteen ja siivosin aamupäivän sähköposteja. Iltapäivällä tein pyöräretken Nuuksioon ja eläinoikeusleirille. Osallistuin paneelikeskusteluun aiheesta palkka-aktivismi vs. vapaaehtoistyö. Paluumatkalla piipahdin Jannen ja Karoliinan luona grillijuhlissa ja voitin mölkkykisan.

Lauantaina vietimme Sofianlehdon kodin tupaantuliaisia. Sitä on todella etuoikeutettu kun ympärille on kertynyt matkan varrella niin paljon hienoja ihmisiä. Kiitos kaikille! Alkuillasta hengailimme pihalla ja illalla nautimme pöydän antimista sisätiloissa ja parvekkeella. Viimeiset vieraat lähtivät vasta vähän ennen kahta aamuyöllä.

Sunnuntaina siivosimme, valmistelin tulevan viikon esityksiä ja kirjoitushommia sekä kävin illalla juoksemassa.

Viikon aikana kävin juoksemassa vain 3 kertaa  (yhteensä 23 km) ja pyöräilin 150 km sekä tein kotona pari kertaa lihaskuntoharjoitusta ja venyttelyä.

Tulevan viikon aikana olen puhumassa seitsemässä eri tilaisuudessa eduskunnassa, Vegfesteillä ja Tampereen sosiaalifoorumissa sekä Lahdessa. Viikonlopun tulen olemaan Suomen luonnonsuojeluliiton liittokokouksessa Orilammen lomakeskuksessa Hillosensalmella Kouvolassa.

Jätä kommentti