Ruokavalio: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 18

Tyytyväinen ihminen syö hyvin eikä myrkytä kehoaan turhaan. Tässä viikon vinkin pidempiaikaiseen muutokseen omissa ruoka- ja nautintotottumuksissa.

Vegaani uudesta keittokirjasta löytyy herkullisia reseptejä kaikille

1. Suosi eläinperäisten elintarvikkeiden sijaan kasvisruokaa. Vegaaniruokavalio on paras vaihtoehto oman terveyden, ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin kannalta. Täysipainoisella kasvisruualla olo on kevyempi ja liikunta sujuu paremmin.

2. Vältä alkoholin ja muiden päihteiden käyttöä. Alkoholi aiheuttaa sosiaalista pahoinvointia ja väkivaltaa sekä pilaa monen terveyden. Juhlissa on mukavampaa ja keskusteluista saa enemmän irti selvinpäin. Seuraavan päivän krapulan kärsimisen sijaan voi tehdä jotain mielekästä. Säästyneille aivosoluille on käyttöä viimeistään vanhemmiten.

3. Lopeta viihdesyöminen. Suuri osa kehomme saamastamme energiasta on peräisin ravitsemuksen kannalta turhista elintarvikkeista. Kannattaa lopettaa sokerin, makeisten, sipsien, limsojen, keksien ja pullan nauttiminen kokonaan. Olo on parempi, rahaa kuluu vähemmän ja kilot pysyvät kurissa.

4. Kahvin sijaan kannattaa juoda vettä tai teetä. Kahvi sekoittaa vatsan ja siitä saatu kofeiini laskee päivän mittaan vireystilaa. Mieli pysyy virkeämpänä ilman hetkellistä piristyspiikkiä ja sitä seuraavaa väsymystilaa. Kuppi kahvia kuluttaa kymmen kertaa enemmän luonnonvaroja kuin kuppi teetä.

Radikaalia muutosta omissa ruokatottumuksissa ei kannata tehdä kertaheitolla vaan pikkuhiljaa totuttelemalla parempaan ruokavalioon. Pienin askelin muutos muutamassa vuodessa on kuitenkin dramaattinen.

Tässä kirjoitussarjassa hahmottelen askelmerkkejä tyytyväisen ja hyvään elämään. Näitä ovat mm. positiivisen ajattelun voima, säännöllinen vierailu epämukavuusalueella, pitkitetty tarpeentyydytys, henkisen ja fyysisen kunnon ylläpitäminen, rohkeus, rakkaus, energia ja innostus sekä muiden palvelu ja monet muut jutut.

Ajatukset eivät ole suinkaaan omiani, vaan lainattu suoraan muilta sekä kirjoitettu ja sanottu eri yhteyksissä varmasti lukemattomia kertoja. Haluan kuitenkin välittää mielestäni parhaimpia käytäntöjä edelleen eteenpäin.

Kirjoitussarjan edellinen osa on luettavissa täältä: https://leostranius.fi/2010/05/askelia-tyytyvaiseen-elamaan-%E2%80%93-osa-17/

Yksi kommentti artikkeliin ”Ruokavalio: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 18”

Jätä kommentti