Cooperin testi: 3050 metriä

Kävin torstaina (13.5.) juoksemassa Cooperin testissä 3050 metriä (keskisyke 179). Odotukset olivat selvästi korkeammalla. Tällä Cooperin tuloksella arvioitu maksimaalinen hapenkulutukseni (VO2max) on 54 ml/kg/min. Vierumäen kuntotestin mukaan VO2max on itselläni kuitenkin 62 ml/kg/min. Edellytykset olisivat siis olleet selvästi kovempaan tulokseen.

Juoksin edellisen ja ensimmäisen Cooperin testin 15-vuoteen noin vuosi sitten ja pääsin silloin 3000 metriä. Pistin ”huonon” tulokseni silloin vain Cooper-kokemattomuuteni piikkiin. Tätä ei voi nyt kuitenkaan enää oikein selittää millään.

Kannattaa tietenkin kysyä, mitä väliä sillä on paljonko juoksee Cooperin testissä. Sitä paitsi yli 3000 metriä on kaikissa ikäryhmissä erinomainen tulos vaikka jääkin aktiiviurheilijoiden joukossa huonoksi. Jos on omasta mielestään hyvässä kunnossa, terve ja voi hyvin, niin sen pitäisi kyllä riittää. Sitä paitsi voisihan sitä aina harjoitella vain 12-minuutin juoksua, jolloin tulokset alkaisivat varmasti parantua.

Vaikka omassa juoksuharrastuksessa tulokset, ajat ja matkat ovat toissijaisia verrattuna juoksun tuomaan hyvään oloon, on tulosten mittaus kuitenkin jollain tavalla viehättävää. Ainakin matka, aika ja keskisyke motivoi silloin, kun juoksuinto ei muuten ole niin korkealla.

2 kommenttia artikkeliin ”Cooperin testi: 3050 metriä”

 1. terve

  Suomen energiaratkaisu on menossa täysin pieleen. Olet varmaan samaa mieltä? Vaikka unohdettaisiin ympäristö ja ydinvoiman ongelmat niin tästä tulee Suomen taloushistorian suurin puhallus.

  Suomi tarvitsee vain 7500 MW:n sähköntuotannon vaikka tehtaat kävisivät täysillä emmekä säästäisi yhtään. Jollemme lämmittäisi sähköllä. Energiateollisuus/Naukkarinen on esittänyt Suomen nykyisen huipputehon tarpeen 15 000 MW nousevan 32 000 MW:iin.
  Tuon 7500-32 000 MW.n välillä soutavan sähköntarpeen tyydyttämiseen ydinvoima on huonoin ratkaisu. Miksi sitä sitten tehdään? Vientiä varten.

  Kun kesällä sähkön tarve on 4500 -7500 MW niin tuulivoiman, ydinvoiman ja ei-säädettavän vesivoiman jota Suomessa 70% vesivoimasta, summa ei saa ylittää sähkön tarvetta. Saksassa näin on käynyt ja se vetää sähkön hinnan alle nollan. Ydinvoimaloita ei voi pysäyttää, koska mitäs tehdään jos huomenna ei tuule. Tätä halvan sähkön aikaa tulee kestämään jatkossa kesäisin kuukausitolkulla ja se tappaa biovoimalat yms. Tällöin talvella sähkön hinta tulee olemaan 100-1500 euroa/MWh kuukausitolkulla.

  Tällöin siirrytään kokonaan tuntiveloitukseen. 2014 kaikki mittarit vaihdettu kaukoluettaviin ja homma tekniseti mahdollista..Rahaa tekevät Fortum ja Norjan altaiden omistajat. Tästä tulee sosiaalinen ongelma. Mitä sanotaan mummolle kun mökin lämmitys maksaa 1000 euroa/kk.

  On esitetty vastaväite että saahan sitä sähköä muiltakin. Kuinka esim. Helsingin Energialla olisi varaa myydä yleistariffilla jos se saisi esim. puoli miljoonaa uutta asiakasta ja Helenin pitäisi ostaa sähkö pörssistä.

  Mikä on ratkaisu? Olen esittänyt että tässä maassa saisi käyttää vain kahta lämmitystapaa. CHP-kaukolämpöä taajamissa ja puita maalla. Silloin Suomen sähkön tarve ei koskaan nousisi yli 7500 MW:n eikä tarvittaisi uusia ydinvoimaloita ja nykyisten + Olkiluoto3:n sähköstäkin voitaisiin viedä puolet.

  Terv. Lassi

  Vastaa
 2. Päivitysilmoitus: Juoksutesti ja sen tulokset

Jätä kommentti