Viikottainen kasvisruokapäivä etenee

Helsingin lisäksi myös Tampereen kouluihin tullaan saamaan pian viikottainen kasvisruokapäivä. Tampereen valtuusto käsitteli asiaa kokouksessaan eilen keskiviikkona (24.4.). Mikä kaupunki seuraavaksi?

Oli ilo seurata Tampereen kaupunginvaltuuston pääosin asiallista keskustelua. Ero Helsingin valtuuston keskusteluun oli kuin yöllä ja päivällä. Kyse ei ole mistään pikkujutusta. Kulutuksen ympäristöviakutuksista kolmasosa syntyy elintarvikkeista.

Suomalaisen keskimääräiset ympäristövaikutukset päivän aikana.
Suomalaisen keskimääräiset ympäristövaikutukset päivän aikana (MTT).

Kasvispohjaiseen ruokavalioon siirtyminen on ympäristöystävällistä, terveellistä ja taloudellisesti järkevää sekä lisää eläinten hyvinvointia ja monipuolistaa ruokavaliota. Yksi päivä viikossa ei vielä maailmaa muuta, mutta siitä on hyvä aloittaa. On erinomaista, että ihmisiä totutetaan kasvisruokaan. Nyt täytyy tietysti varmistaa, että kouluissa tarjottava kasvisruoka on oikein valmistettu.

Toivottavasti tulevaisuudessa päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla on tarjolla lähtökohtaisesti vain ympäristöystävällistä kausikasvisruokaa. Mahdollista sekaruokaa voi sitten saada erikseen pyytämällä.

Tässä vielä viisi syytä sirtyä kasvisruokapäivän viettoon:

– Ympäristö: Kasvispohjainen ruoka on ympäristö- ja ilmastoystävällistä.
– Terveys: Suomalaiset syövät tällä hetkellä liian vähän kasviksia ja liikaa eläinrasvoja.
– Taloudellisuus: Kasvisruokaan siirtyminen on taloudellisesti kannattavaa.
– Eläimet: Kasvispohjainen ruokavalio edistää eläinten parempaa kohtelua.
– Monipuolisuus: Vaihtoehtoja pelkän sekaruokavalion sijaan pitää olla nykyistä enemmän.

monipuolinenLäskisoossien, tillilihojen, verilettujen ja janssoninkiusausten aika on ohi. Tervetuloa linssicurryt, täytetyt pinaattiletut, kasvishampurilaiset ja tortillat.

Lisätietoja aiheesta esimerkiksi Valitse Vege -kampanjan verkkosivuilla.

2 kommenttia artikkeliin ”Viikottainen kasvisruokapäivä etenee”

  1. Päivitysilmoitus: Koulujen kasvisruokapäivä

Jätä kommentti